Prieto: “Després de 20 anys de deixadesa, el PP està deslegitimat per criticar ara les inversions de la Generalitat a Gandia”

Gandia 03 de novembre 2015.- El coportaveu del Govern Municipal de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut públicament per respondre les crítiques i les acusacions de ‘falta d’inversions’ als Pressupostos de la Generalitat per part del Partit Popular. Per a Prieto és lamentable que vint anys després per primera vegada la ciutat rebrà inversions per part de la Generalitat. “Després d’aïllar-nos, menysprear-nos, pressupost rere pressupost, a pesar de tindre el tres en ratlla famós, ha sigut necessari un govern autonòmic nou perquè arriben més diners que en qualsevol etapa del PP al front de la Generalitat”.

 

El regidor socialista ha recordat les inversions directes anunciades per la Generalitat als Pressupostos de 2016. D’una banda, 3 milions d’euros per al nou hospital “per pagar el que el PP ens va deixar a deure, la construcció del nou centre hospitalari”.

 

Precisament, el Consell també ha previst un nou escenari per a la recuperació de l’hospital vell. Com a primera passa, es destinaran 150.000 € per a la ubicació del Centre de Salut de Roís de Corella. “El PP no tenia cap proposta. Ni estava ni se l’esperava. Que ens diguen ells quina era la partida”.

 

Altres de les inversions són 200.000 € per a les obres de millora del Palau Ducal dels Borja o 1’7 milions del conveni de Simancas, presentant la darrera setmana. Prieto ha assegurat que la quantitat és molt major si tenim en compte les partides socials i educatives que són genèriques i la Generalitat ha incrementat considerablement, incloent projectes per a la nostra ciutat, com ara l’actuació urgent a l’IES Ausiàs March i la seua futura remodelació integral, anunciada pel Conseller d’Educació, Vicent Marzà i la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant. Les inversions s’inclouen en un mapa d’actuacions prioritàries que prepara la Conselleria. “Que no parlen d’educació els que han castigat i perseguit sistemàticament l’ensenyament públic”.

 

Finalment, el coportaveu del Govern ha enviat el PP “al racó de pensar i que ens deixen treballar. Segur que tenen temps per reflexionar i donar explicacions a la ciutadania per l’oblit que han fet de la nostra ciutat”.