Prieto destaca les inversions a Gandia de residències i centres de dia durant l’acte ‘Sempre amb el benestar’

El Centre Cívic Roís de Corella es va convertir ahir a la vesprada en l’epicentre de l’acte sectorial ‘Sempre amb el benestar’ organitzada pel PSPV-PSOE de Gandia, on es van donar cita un ampli ventall de representants de col·lectius socials de la ciutat relacionats amb el benestar i l’àmbit sociosanitari. En la trobada, conduïda pel mateix alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, també van participar les actuals regidores de Sanitat i Polítiques Saludables, i de Benestar Social, Liduvina Gil i Inma Rodríguez, respectivament, així com l’expresidenta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i membre de la candidatura dels Socialistes de Gandia, Maribel Codina.

En primer lloc, Prieto va recalcar que “el més important en una Ciutat de la Salut i el Benestar com Gandia és seguir garantint les condicions per a atendre i cuidar bé a les persones. També, per a continuar donant suport, com hem fet tots estos anys, a les associacions i col·lectius que tracten a les persones, amb la seua cura i les seues necessitats”.

En este sentit, l’alcalde va apuntar que un dels principals reptes que té Gandia actualment és la necessitat de crear més residències i centres de dia per a gent gran, generant i atraient inversions tant públiques com privades, com la que pròximament començarà a construir-se en el sector Beniopa-Passeig amb 137 places concertades i 20 de centre de dia. A més, Prieto va posar de manifest que “en estos moments ja estem en converses amb diversos inversors per a poder seguir instal·lant més residències i centres de dia a Gandia”.

Al mateix temps, Prieto va recordar que “en esta Ciutat de la Salut i el Benestar ens preparem per a estrenar un espai referent a la Comunitat Valenciana i a Espanya, com és el nou Espai Sanitari Roís de Corella, el qual és el complement perfecte a tota una sèrie d’inversions que parlen de salut i de benestar i que són també generadores d’oportunitats”.

D’altra banda, el candidat a l’alcaldia va apuntar que si la pròxima legislatura els ciutadans li donen la seua confiança, s’estrenarà un hospital de dia infanto-juvenil al costat de l’institut Maria Enríquez per a abordar els problemes de salut mental i el tractament de les dolències de les persones més joves.

Prieto va afirmar que “alhora, estarem en condicions d’estrenar el nou centre de dia de diversitat funcional per a atendre als xiquets i joves que seguixen necessitant de les nostres cures i de la nostra exhaustiva atenció durant tota la seua etapa de vida”. Este centre, que s’ubicarà enfront de l’Hospital Universitari Francesc de Borja, en el sector Sanxo Llop, està pensat per a persones amb diversitat funcional que, una vegada han finalitzat la seua etapa educativa en els centres d’educació especial, no es poden integrar en el mercat laboral. La construcció de l’edifici serà finançada per la Diputació de València i, posteriorment, es concertarà amb la Generalitat Valenciana.

Durant la jornada ‘Sempre amb el benestar” també es va exposar el nou programa ‘Parlem’ que es posarà en marxa amb un servei gratuït d’informació, atenció i orientació psicològica destinat als joves d’entre 12 i 30 anys, el qual es portarà a terme en els centres socials de la ciutat. També es va apuntar a la necessitat de consolidar els programes d’atenció a les persones en qüestions de salut mental, d’acompanyament i d’escolta, així com els programes de soledat no desitjada per a atendre a les persones que viuen soles.

Per últim, l’alcalde de Gandia va assenyalar que “estos i molts més seran els reptes d’esta nova legislatura plena d’oportunitats i de qüestions que abordar. Això sí, amb moltes ganes i passió per les persones, i amb la intenció de seguir cuidant d’elles en companyia dels col·lectius socials de la nostra ciutat”.

Prieto va prendre bona nota de les aportacions que van efectuar els assistents per a conformar el programa de govern en matèria de benestar, com ara la necessitat d’establir un directori on tinguen cabuda les activitats i accions que realitzen els diversos col·lectius de caràcter social que té Gandia.