Prieto: “Dilluns el PP protagonitzarà l’obra de teatre més cara de la història de l’Ajuntament de Gandia”

Gandia, 13 de juliol de 2018.- “Dilluns el PP protagonitzarà l’obra de teatre més cara de la història de l’Ajuntament de Gandia. Un paperot on s’escenificarà que reclamen una informació que en realitat ja tenen. Cal tindre un concepte molt laxe de la mentida, no tindre escrúpols, per convocar un Plenari Extraordinari que ens costarà a la ciutadania 6.000 € i per demanar una documentació que ja coneixen”. El regidor d’Administració, Transparència i Govern Obert, José Manuel Prieto, s’ha referit d’aquesta manera a la convocatòria d’un Plenari Extraordinari, previst per al pròxim dilluns a les 9 del matí, forçat pel Partit Popular, que compta amb 1/3 dels regidors i regidores del Ple, precepte legal per a fer-ho. I és que els populars reclamen tindre accés als ‘reparaments de legalitat’ de la Intervenció Municipal als Comptes Generals dels successius exercicis. Una documentació, que l’executiu assegura que han rebut en reiterades en ocasions durant la present la legislatura, com ha demostrat el co-portaveu del Govern davant els mitjans de comunicació, als qui ha mostrat els escrits que ho acrediten.

“Per exemple, en juliol de 2017, la regidora del PP, Cristina Moreno, va rebre una còpia dels informes emesos per la Intevenció General Municipal. Tot i això, el seu company, Guillermo Barber, va tornar a sol·licitar-los i se li va citar per a fer-ho entre el 12 i 18 de desembre. Finalment, no s’hi va personar. El 10 de juliol de 2018, un informe de l’Interventor així ho corrobora. En tots els exercicis el PP ha demanat fins a dues vegades accés a la mateixa informació. I en totes les ocasions han tingut una diligència amb la documentació sol·licitada o ningú hi acudit a consultar-la”, assegura Prieto, qui ha recordat que, a més a més, abans de cada sessió plenària els grups  municipals reben un CD on s’inclou aquesta documentació.

 

En acabar el Ple Extraordinari de les 9 h, sol·licitat pel PP, hi haurà un altre, a les 9.45 h, convocat pel Govern Local on s’hi informarà dels comptes generals que el PP es va negar a presentar i va amagar la darrera legislatura. “Dilluns constatarem dues formes de fer les coses: Tornarem a mostrar una documentació que ja coneixen, però que, en canvi, van negar sistemàticament a l’oposició la legislatura passada. El nou govern la va traure dels calaixos i la va fer pública, com hem fet amb els nostres comptes generals a les comissions preceptives i als plenaris. Molta hipocresia i molt poca gana de treballar per part del PP, que fa un paperot per cobrar 6.000 €”.

Cal recordar, que les assistències plenàries són remunerades per als regidors i regidores que no reben cap tipus d’exclusivitat de l’Ajuntament de Gandia. En aquest cas s’hi trobarien 10 dels 12 regidors del Grup Municipal del PP i una regidora del Grup Socialista.