Prieto: “El 9 d’Octubre seguix incorporant a Gandia aspectes perquè tothom se senta representat i tinga cabuda”

L’Ajuntament de Gandia ha donat a conéixer els actes que ha programat amb motiu de la celebració 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. El regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, ha destacat que “durant els darrers anys s’ha eliminat la crispació utilitzant el diàleg amb els portaveus de les diferents forces polítiques representades al consistori gandià”.

Pel que fa a la programació, Prieto ha afirmat que esta celebració seguix incorporant aspectes “perquè tothom se senta representat i tinga cabuda en una reivindicació social i cívica”. Així, l’acte institucional es portarà a terme al Palau Ducal demà divendres, 9 d’octubre, a les 10.30 hores. Es mantindrà el mateix format que es ve organitzant des de fa cinc anys, “un acte que va costar molt consensuar amb els grups polítics municipals”, ha  declarat Prieto, qui ha destacat que “donades les circumstàncies, el Pati d’Armes de Palau Ducal comptarà amb un aforament limitat que rondarà les quaranta persones. El recinte estarà tancat i a la mateixa assistiran les persones representants de la societat civil i la ciutadania fins a completar aforament”.

L’edil socialista també ha valorat l’èxit de la programació cultural que s’ha programat durant les últimes setmanes a la nostra ciutat: “Esta programació servix perquè les administracions ajudem a les companyies teatrals a superar les conseqüències de la covid-19 i per a adaptar-nos a les exigències sanitàries i d’aforament. Tot i estos condicionants, Gandia està demostrant que es pot programar cultura amb contenció”.

Per la seua banda, el director general de Política Festiva i Fira, Joan Muñoz, ha explicat que el cartell commemoratiu d’enguany ha estat dissenyat per Vicent Almar i que el 9 i 10 d’octubre, dins de Mostra Tardor, està prevista l’actuació de les sis últimes companyies que havien d’actuar durant la Fira i Festes i que han estat distribuïdes durant els mesos de tardor.