Prieto: “El Corredor Mediterrani donarà a Gandia avantatge per a continuar consolidant-se com a capital de les Comarques Centrals i augmentar la competitivitat de les empreses”

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, juntament amb els comissionats del Govern d’Espanya pel Corredor Mediterrani i Atlàntic, Josep Vicent Boira i José Antonio Sebastián, respectivament, han participat este matí en la taula redona que, emmarcada en la Universitat d’Estiu i sota el títol ‘Els Corredors Transeuropeus a Espanya. Gandia i el Corredor Mediterrani’, ha moderat la directora del Centre Internacional de Gandia de la UV, Carme Melo.

L’acte, que s’ha celebrat amb èxit en Urbalab, ha congregat a representants de diversos àmbits empresarials i universitaris, així com a representants de col·lectius i agents socials de Gandia i regidors del consistori gandià.

Durant la trobada, l’alcalde de Gandia ha explicat la importància que té per a Gandia estar connectada al Corredor Mediterrani i l’estratègia que des del Govern local s’està duent a terme per a garantir l’accés a esta important infraestructura.

Sobre el primer dels aspectes, l’alcalde ha destacat que la connexió suposarà un impuls per a l’activitat econòmica i la cohesió del territori, al mateix temps que millorarà la logística tant del transport de mercaderies com de passatgers, reafirmant d’esta manera el lideratge de Gandia a l’entorn de les Comarques Centrals Valencianes.

Pel que fa com es produirà esta connexió, la primera autoritat ha incidit en la importància de l’execució de la CV-60 per a connectar-la amb l’A-7 i completar la xarxa auxiliar del Corredor Mediterrani; i a través de la CV-60 amb l’A-35 (l’Olleria a Madrid). Una altra part de la connexió es produirà per ferrocarril, per la qual cosa va incidir en el desdoblament íntegrament de la línia Gandia-València amb la finalitat de garantir la competitivitat. Totes dues infraestructures i altres necessàries per al desenvolupament futur de la ciutat es troben en el Protocol de Infraestructures que es treballa des del Govern local amb altres administracions superiors a fi d’accelerar la seua arribada.

Una vegada realitzada la connexió, Prieto ha destacat l’impacte positiu de la infraestructura en l’economia, ja que permetrà portar les mercaderies des de la Safor al centre d’Europa amb el que les empreses augmentarien la seua competitivitat, al mateix temps que es faria utilitzant un mitjà molt més sostenible com és el tren.

Quant a la labor que s’està desenvolupant des del govern, l’alcalde ha destacat que s’està treballant amb administracions superiors i en col·laboració amb els agents socials la millora de les infraestructures que ens connecten amb el Corredor Mediterrani.

Després de finalitzar l’acte, Prieto ha destacat que Gandia té potencialitats per a ser infraestructura auxiliar del Corredor Mediterrani gràcies al port i a la connexió de carreteres que es millorarà gràcies al Protocol d’Infraestructures dissenyat des del Govern local amb la finalitat de conjuminar esforços per a millorar la vertebració i la competitivitat de les empreses. “Gandia té reptes i estem diagnosticant els que hem d’afrontar. El Protocol té ja un cronograma, terminis d’execució i inversió i, cosa que és més important, el compromís de totes les administracions per a poder desplegar la connexió a la CV-60 i a l’autopista”, ha declarat l’alcalde, qui ha afegit que la duplicació de la via ferroviària des de Cullera és imprescindible per a millorar en la competitivitat a l’hora d’atraure viatgers i transportar mercaderies.

“Hem d’aconseguir que les nostres empreses siguen més competitives, millorar en connexions i, en este sentit, el Corredor Mediterrani serà un impuls en tots estos aspectes que ens donarà avantatges per a continuar consolidant-nos com a capital de les Comarques Centrals Valencianes”, ha finalitzat la primera autoritat municipal.

Per part seua, Josep Vicent Boira ha destacat que Gandia, la Safor i les Comarques Centrals “no poden viure d’esquena a un Corredor Mediterrani que suposarà una revolució en el transport de mercaderies i persones”, ha declarat el comissionat del Govern Espanyol pel Corredor Mediterrani, qui s’ha reafirmat en la voluntat de col·laborar des de l’Oficina que dirigix perquè Gandia tinga un enllaç amb esta important infraestructura.

Finalment, José Antonio Sebastián ha mostrat la seua satisfacció per participar en una jornada en la qual “hem pogut veure que els corredors Mediterrani i Atlàntic estan agermanats i compartixen les mateixes necessitats de desenvolupament. Estes iniciatives són molt important perquè permeten conéixer la visió més enllà de l’àmbit públic i conéixer les necessitats que tenen els territoris”.