Prieto: “El nou espai nàutic serà transcendental per al desenvolupament present i futur de Gandia”

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat els principals punts del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) celebrat ahir, i altres aspectes que afecten al futur del port de Gandia i el seu entorn.

En primer lloc, sobre la concessió de la zona de l’antic Club Nàutic per part del Consell d’Administració de la APV a l’empresa Alcara Infraestructuras per desenvolupar un nou espai nàutic, Prieto ha manifestat que la ciutadania “recuperarà un espai de primer ordre a la platja que a més disposarà de zona comercial, acollirà les escoles de rem i vela i espais d’oci. És una bona notícia i transcendent per al desenvolupament present i futur de la nostra ciutat”. Per a l’alcalde, “la culminació d’este expedient suposa la creació d’un nou espai d’oportunitats per als ciutadans”.

La inversió prevista és de 8,2 milions d’euros i el temps d’execució és de 24 mesos. Esta adjudicació té una validesa de 35 anys. L’actuació suposarà nou motor econòmic i d’inversió a la platja per a esta zona nàutic-esportiva que podran gaudir de totes aquelles persones que vulguen fer ús de les instal·lacions, disposen d’un vaixell o que vulguen practicar esports nàutics. “Només ens queda esperar que les obres comencen ràpidament i que esta legislatura puguem gaudir de l’espai”, ha assenyalat el primer edil.

Este projecte se suma a la gran transformació del port amb la inversió de sis milions de l’Autoritat Portuària per a la remodelació de la zona dels tinglados, el qual es troba en fase de redacció per fer una realitat que els treballs s’inicien a principis del pròxim any. Una actuació que obri el port al Grau generant nou espais d’oci ciutadà i de generació d’oportunitats als quals se sumarà la instal·lació de l’Institut Espanyol d’Oceanografia gràcies a una inversió del CSIC i del Ministeri de Ciència de 16 milions d’euros.

 

APROVADA LA NOVA DELIMITACIÓ D’ESPAIS I USOS PORTUARIS

En segon lloc, la primera autoritat municipal ha informat que el BOE va publicar ahir l’ordre del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible que aprova la nova delimitació d’espais i usos portuaris del Port de Gandia que obri la zona per ser gaudida per la ciutadania. Espais com l’escullera, la plaça de la Llotja, el Moll dels Borja o l’entorn de l’església de Sant Nicolau passen a ser gestionats pel consistori. “Ara podrem gestionar-los d’una manera més eficaç per consolidar estes zones portuàries com a espais oberts a tots”, ha indicat.

Prieto també ha informat que esta ordre ministerial també cataloga altres espais portuaris que passaran a ser d’altres administracions com és el cas de la platja de Venècia, que passa al Ministeri de Costes. “En definitiva, avancem en la integració d’estos espais per posar-los a l’abast de la ciutadania i generar espais d’oportunitats”, ha declarat.

Finalment, ha anunciat que el pròxim dia 30 d’abril se signarà el conveni amb el director general de l’Autoritat Portuària que donarà carta de naturalesa a tots estos canvis per finalitzar la gran transformació del port i de la zona nàutica de Gandia.