Prieto: “El Tren de la Costa és, també, el desdoblament de la via Gandia-Cullera”.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat este matí el fet que els pressupostos generals de l’Estat de 2023 contemplen una partida de 67,2 milions d’euros per a la duplicació de la via fèrria entre les estacions de Cullera i Gandia. “El Tren de la Costa és, també, el desdoblament de la via Gandia-Cullera. Hem aconseguit a Madrid que s’accelere i que el tràmit d’impacte ambiental es faça més ràpid en este tram”, ha destacat Prieto.

La primera autoritat municipal ha incidit que, contràriament al que va ser publicat en el seu moment, el contracte d’obra no havia sigut anul·lat, sinó que estava suspés a l’espera que es realitzara la corresponent i preceptiva Declaració d’Impacte Ambiental de la infraestructura.

“Era lògic que si no es disposava d’esta declaració el contracte estiguera administrativament en suspensió”, ha declarat Prieto, qui ha recordat que “es va mantenir una reunió en el Misteri de Transició Ecològica per a accelerar esta Declaració d’Impacte Ambiental amb la finalitat d’agilitzar l’actuació en el tram Cullera-Gandia”.

“Al juny ja afirmàrem que les explicacions del Ministeri no ens havien convençut i, per això, vam fer les gestions corresponents perquè, una vegada que estigueren tots els informes, es remetera a la Direcció de Ferrocarrils del Ministeri de Foment una proposta de desdoblament”.

Finalment, l’alcalde va qualificar de “vital” la infraestructura per a fer més competitiu i ràpid l’itinerari de Rodalies a més de “preparar-nos per al possible nus que puga haver-hi en el futur amb el Corredor Mediterrani, tant per a les mercaderies com per a les persones i les nostres empreses”.