Prieto: “Els que han lliurat la sanitat als amics parlen d’enxufisme”

Gandia, 11 de novembre de 2015. El Partit Popular no està legitimat per a donar lliçons en matèria sanitària. Els mateixos que durant més de 20 anys han estat espoliant els recursos dels que més ho necessiten en models d’Hospital com el d’Alzira que s’ha posat en dubte per múltiples raons.
Com poden parlar ells de malestar en el sector sanitari per l’enxufisme socialista” comenta el portaveu socialista, José Manuel Prieto, “quan els que parlen d’enxufisme són els mateixos que van arribar a tindre més de 200 persones endollades solament en l’empresa pública IPG”.
No cal ni dir que les persones que han sigut designades per als càrrecs del nou Hospital tenen i han fet els mèrits suficients per a ocupar els càrrecs per als quals se’ls nomena, independentment que cadascun tinga la seua pròpia ideologia política, “que res té a veure amb la seua carrera professional i els seus mèrits, que els tenen i són reconeguts”.

Rosa Mº Andrés treballava actualment com a metge de salut pública en la Unitat de Promoció de la Salut del Centre de Salut Pública de Gandia coordinant entre uns altres els programes de Prevenció de càncer de Mama i Prevenció de Càncer Colorrectal, i passa ara a ser Directora d’Atenció Primària. Ángela Leal és actualment infermera d’Atenció Primària en el Centre de Salut de Corea i professional de la Xarxa Sentinella Sanitària des de 1999 i passarà a ser la Directora d’Infermeria d’Atenció Primària. Jesús Ribes treballava actualment com a tècnic medico-infermer de Salut Pública en la Unitat de Promoció de la Salut, també exerceix com a professor associat de Ciències de la Salut en la facultat d’Infermeria i podologia de la Universitat de València i ara passa a ser Director d’Infermeria. I pel que fa al recentment nomenat Sotsdirector Mèdic de l’Hospital, José Maria Paricio, ha sigut cap de servei de pediatria en l’Hospital de Denia, en l’Hospital Marina Alta i actualment treballava com a pediatra en l’hospital d’Alcoi. És autor del llibre “Tu eres la millor mare del món. La criança en els tres primers anys” i ha participat en nombroses publicacions i projectes de pediatria i lactància materna, on és reconegut i admirat pel seu treball en la web www.e-lactancia.org
Ens sembla de molt mal gust que es pose en dubte la professionalitat d’aquestes persones mentre el Partit Popular ha estat fent i desfent al seu antull al llarg dels més de 20 anys de govern en la Generalitat”. De fet, el model que van crear els populars en els seus anys de govern “ens ha fet sentir vertadera vergonya als valencians” per açò, conclou el portaveu socialista “deurien anar al racó de pensar, de nou, i reflexionar sobre les seues acusacions”.

Els populars qualifiquen de “indecent i impròpia” aquesta pràctica que diuen no defensar, i comenten que no s’han tingut en compte els valors com la preparació, l’esforç, la trajectòria o la formació “potser és que pensen que solament la gent amb carnet popular pot tenir una bona preparació” per descomptat, “el nou govern de pacte de la Generalitat no som iguals, doncs no es mira el carnet polític per a designar els càrrecs professionals”.

*Foto de Gente de la Safor