Prieto: “En estes eleccions ens juguem avançar o retrocedir, i que Europa i ciutats com Gandia continuen progressant”

El PSPV-PSOE de Gandia va iniciar anit la campanya de les eleccions europees del pròxim 9 de juny amb un sopar en el carrer Abat Sola, al costat de la Casa del Poble, que va congregar al voltant de 400 persones en un acte on van intervindre el seu secretari general i alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i la presidenta d’esta agrupació, Liduvina Gil. Posteriorment, complint amb la tradició, a les 00.00 hores els Socialistes de Gandia van celebrar junts la tradicional pegada de cartells en la plaça Major.

Prieto va qualificar estes eleccions com a molt importants i transcendents, en el sentit que s’han de plantejar “com un dilema entre avançar o retrocedir, entre anar endavant o endarrere, i entre fer que Europa i les seues ciutats, entre elles Gandia, continuen progressant o que tornem a una època més fosca de la que tenim ara en el món”.

També va afegir que “ara que les coses estan tan agitades, la gent el que vol és que quan hi ha marejol polític, que sapiguem donar una resposta certa i eficaç als problemes de les persones”.

Al mateix temps, va afirmar que “en estes eleccions ens juguem que els ultres no siguen els que governen les institucions. Per això, hem de recuperar la política de la convivència i del respecte; la política que mira pels interessos generals quan les coses venen mal donades”.

En este sentit, va posar de manifest que estos comicis suposen que “continuen arribant a Gandia diners des d’Europa, perquè gran part dels molts projectes que estem fent en la nostra ciutat, són una realitat gràcies al fet que ens arriben fons europeus, al fet que els treballem i que presentem bones iniciatives que estan permetent transformar a millor tots els nostres barris. Açò, també està en joc en estes eleccions que sembla que estan molt lluny, però que ens toquen més prop d’allò que podria paréixer”.

El secretari general dels Socialistes de Gandia va remarcar que “ara que tenim una Generalitat Valenciana que vol un pas enrere, nosaltres estem ací per a seguir avançant i convivint junts, per a continuar construint bones ciutats entre tots, preocupant-nos de les coses que realment ens preocupen a tots i fugint de la política de l’insult que estem mirant cada dia en els mitjans de comunicació”.

Finalment, Prieto va recordar que “els socialistes sempre ens hem mirat en l’espill d’Europa. Per tant, el 9 de juny ens juguem moltes coses importants. Entre d’altres, que l’Europa del 10 de juny es parega més a la dels anhels de la societat que aspirem a representar a Brussel·les. Una societat que és oberta, plural i tolerant; que vol més fets i menys paraules; que vol més tolerància i menys enfrontament. En definitiva, que vol un projecte com el nostre, perquè sempre que guanyem, guanyen tots amb nosaltres”.

Per la seua banda, Liduvina Gil va fer menció al lema dels socialistes per a les eleccions, ‘Més Europa’, “un lema molt important perquè estem en un moment de triar. Enfront dels que volen menys Europa, frenar i anar arrere, nosaltres volem més. Volem un projecte de pau i construcció en comú, perquè com més Europa, més capaços serem de donar resposta als problemes dels ciutadans”.

Gil va assenyalar que “el futur d’Espanya a la Unió Europea també està en joc el 9 de juny, perquè ens juguem tot el que s’ha construït i consolidat contra eixa ultradreta que ve amb tints autoritaris, com hem pogut comprovar el passat cap de setmana a l’akelarre ultra de Madrid”. D’esta manera, va afegir que “ens hem de preguntar quins valors representen persones com Milei. Volem uns senyors antidemòcrates que insulten i que ataquen a Espanya i a la dona del president del Govern? I és que com a dona em sent agredida pels seus insults”.

La regidora socialista es va adreçar als assistents indicant que “hem d’animar als veïns de Gandia a la participació en estes eleccions perquè a Europa es juga tot i sense Europa no som res com a projecte polític. El 9 de juny que ningú s’oblide que rendir-se enfront de la ultradreta mai és la solució”.

Per acabar, la presidenta del PSPV-PSOE de Gandia va concloure recalcant que “el 9 de juny ens juguem parar eixa ona reaccionària que vol manar en les institucions europees i que tant ens preocupa a la gent progressista. I és que només els socialistes serem capaços de parar en Europa a eixa dreta que abraça a la ultradreta i que defensa els interessos d’uns pocs, enfront dels interessos de la majoria social”.