Prieto: “Enfront de la pandèmia cal un repte col·lectiu en forma d’inversions i oportunitats”

Coincidint amb l’inici de l’any nou, el portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del vicesecretari d’Organització del PSPV-PSOE de Gandia, Adrián Vila, ha efectuat un balanç de 2020 i ha traçat els reptes per a este 2021. Prieto ha destacat que “afrontem un moment complicat però ple de certeses, coincidint en el temps i l’espai les majors inversions que han arribat a Gandia, plantejades amb els mateixos termes i prioritats que a l’inici de legislatura. És cert que tenim un element nou, la lluita contra la pandèmia. Però tenim les mateixes prioritats amb les que començàrem la legislatura: les inversions i les oportunitats”.

En este sentit, cal recordar que la Generalitat Valenciana invertirà més de 20 milions d’euros tan sols en l’anualitat de 2021, amb 10  milions d’euros destinats al Pla Edificant, a més d’una part molt important per al nou Palau de Justícia i l’Espai Sanitari Roís de Corella. “Necessitem complementar l’esforç que està fent l’hospital comarcal amb un espai sanitari que parla de salut mental, d’especialitats i de salut pública, els tres principals eixos per a una ciutadania que amb la pandèmia ha vist que ara més que mai la salut ha de ser un dret a protegir des de les Administracions Públiques”, ha indicat.

Pel que fa al balanç de 2020, el portaveu socialista ha destacat els 4,5 milions d’euros procedents del romanent de tresoreria, per haver fet bé els deures amb una economia sanejada a l’Ajuntament, que s’han destinat als col·lectius que més ho necessitaven amb diverses línies d’ajudes. “A partir d’ara, també destinarem tantes ajudes com siga necessari, tantes voltes com calga. Per tant, tornarem a bolcar més diners en forma d’inversions i oportunitats”, ha recalcat.

Prieto també ha apuntat que en estos moments es necessiten totes les aliances possibles amb un gran esforç col·lectiu, perquè el repte que ara comencem no abastirà tan sols esta legislatura. “Necessitem que la ciutat estiga ben posicionada per a la reconstrucció de tot el que haja quedat danyat per la pandèmia, centrant els nostres esforços en les famílies que més patixen i els sectors productius”.

Per últim, el portaveu del Grup Municipal Socialista ha manifestat que “allò que necessitem ara no és eixa manera de fer política que veiem algun dies en l’oposició. Necessitem un esforç de veritat amb una mà estesa per a este Govern local sempre que calga, perquè nosaltres no hem dubtat en buscar la unanimitat en les qüestions transcendents de lluita contra la pandèmia. Així, enfront d’esta crisi, sols cal un repte col·lectiu en forma d’inversions i d’oportunitats, els dos eixos que treballarem juntament amb la salut”.

Per la seua banda, Adrián Vila s’ha referit al paper que està jugant a hores d’ara el principal partit de l’oposició a la ciutat. “El PP de Gandia en estos moments està en el racó de pensar i no pot anar per ahí repartint carnets de bon ciutadà, sobretot quan alguns dels seus membres continuen desfilant pels jutjats. Per això, li fem una crida al portaveu temporal del PP perquè faça un exercici de responsabilitat per a fer possible una eixida tots junts d’esta situació de crisi”.