Prieto entra la nova Executiva del PSPV-PSOE com a secretari de Cultura i Política Lingüística

L’alcalde de Gandia i vicesecretari Institucional del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto, s’ha incorporat a la nova Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE que naix del 14é Congrés d’este partit celebrat este cap de setmana a Benidorm com a secretari de Cultura i Política Lingüística. El congrés dels socialistes valencians, al qual va assistir una àmplia delegació gandiana, va estar inaugurat per la ministra de Ciència i Innovació, exalcaldessa de Gandia i secretària general del PSPV-PSOE de Gandia, Diana Morant.

A més, pel que fa a l’Agrupació Socialista de Gandia, el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix, i el diputat provincial, regidor socialista a l’Ajuntament de Gandia i secretari d’Organització del PSPV-PSOE en la província de València, Vicent Mascarell, formaran part del Comité Nacional. D’altra banda, el responsable d’Administració i Finances de la Federació de Serveis Públics d’UGT-PV i secretari d’Acció Electoral del PSPV-PSOE de Gandia, Andrés Bertó, s’integra en la Comissió d’Ètica.

Prieto, qui ha donat les gràcies al president Ximo Puig per la confiança dipositada en la seua persona, ha indicat que “treballarem amb responsabilitat i il·lusió. La via valenciana, de la recuperació i les oportunitats, també necessita a la indústria cultural com a motor econòmic. La nostra cultura, la nostra llengua i les nostres arrels ens fan més forts. I, açò, a Gandia, capital cultural i literària, ho sabem”.

La nova Executiva del PSPV-PSOE té un major pes del poder local amb l’entrada de diversos alcaldes joves. “Esta Executiva és el reflex d’eixe relleu i revolució generacional que es va produir en 2015, amb candidats joves a alcaldes i regidors en municipis valencians importants. Però també hi ha un component intergeneracional, ja que no solament ser jove és un mèrit i convivim amb persones de distintes generacions amb el mateix objectiu: la transformació col·lectiva a millor dels nostres ciutadans”, ha destacat Prieto.