Prieto es compromet a adquirir la Penya Roja per convertir Gandia en una destinació d’escalada internacional

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, ha comparegut este matí davant els mitjans de comunicació per anunciar una nova proposta electoral destinada a millorar els recursos naturals vinculats a l’escalada esportiva i establir Gandia com a destinació d’escalada en l’àmbit internacional, al tems que es genera un producte turístic sostenible i amb la capacitat per desestacionalitzar l’oferta. Per esta raó, Prieto s’ha compromés a dur endavant l’adquisició de la Penya Roja les pròximes setmanes i abans de finalitzar la legislatura.

“Volem dotar-la de tota l’estructura necessària per a la pràctica segura de l’escalada. Condicionant l’entorn, senyalitzant la zona com cal i promocionant esta zona d’escalada que tant d’interés desperta entre els escaladors i les escaladores de tot el món. Per això, iniciem els tràmits per adquirir directament este espai per la seua singularitat dins el món de l’escalada”, ha afirmat Prieto.

Tal com ha explicat el candidat socialista, perquè la zona es convertisca en un nou al·licient turístic, s’havien de resoldre una sèrie de problemes. El primer era que no es podia promocionar com a tal en tractar-se d’una propietat privada i el segon era que un dels propietaris de part de la muntanya, la que fa el pas a les vies d’escalada, havia tancat l’accés. Un aspecte que va ser solucionat quan el Club Alpí Gandia va adquirir la propietat.

Esta propietat, tal com ha informat l’alcalde, passarà els pròxims dies a ser de titularitat municipal amb la qual cosa es podrà condicionar i millorar no només els accessos i les vies (amb la col·laboració del Club Alpí Gandia) sinó també senyalitzar i adequar l’entorn amb aparcament i espai per al pas de camions.

“És una de les millors muntanyes d’Europa i promocionarem esta zona de Marxuquera i la portarem a totes les fires nacionals i internacionals”, ha indicat Prieto, qui ha incidit que “altres fan anuncis i nosaltres parlem de fets, ja que la compra és imminent”.

Per a concloure, el candidat socialista ha destacat que “este tipus d’iniciatives ens ajuden a desestacionalitzar el turisme i atrauen a Gandia un turista d’alt poder adquisitiu que genera ingressos. Amb esta adquisició potenciem un valor patrimonial i ambiental de primer ordre i contribuïm a generar economia de la ciutat”.