Prieto es compromet en la Gala FAES a donar un impuls comarcal a les infraestructures i les inversions

L’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV va acollir ahir la XXIII edició de la Gala FAES, un esdeveniment empresarial destinat a reivindicar el treball que fa el sector empresarial a la comarca. Una gala on l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, va felicitar els premiats per ser “exemple i referents a la comarca” i on va incidir en la importància de l’administració a l’hora de propiciar ajuda al teixit empresarial. “Una de les formes que tenim des de l’Administració d’ajudar al desenvolupament és tindre un rumb que ajude, agilitze tràmits i siga eficaç. Que deixe de banda la burocràcia i faça la vida més fàcil. Sona senzill i ho hem de fer senzill”.

La primera autoritat municipal va aprofitar la seua intervenció per a recordar que Gandia té ara mateix inversions per valor de 105 milions d’euros i que este i altres aspectes van ser abordats al Fòrum Econòmic i Social. Un organisme que passarà a ser el Consell Econòmic i Social i que té com a objectiu enfortir el diàleg social com a eina per avançar i prosperar.

Altres dels aspectes que va destacar l’alcalde van ser l’Oficina de l’Inversor destinada a enfortir la col·laboració publicoprivada; la petició al Ministeri de la reducció de l’impost de construccions per instal·lacions i obres per a obra nova (ICIO); el pla ‘Alcem Persianes’ o la finalització dels tres Plans de Sostenibilitat Turística que s’han concedit a Gandia i que han esdevingut referent nacional en la matèria.

Pel que fa a infraestructures, Prieto es va reafirmar en la idea de continuar treballant els Protocols d’Infraestructures, amb el Ministeri i amb la Conselleria, però amb el suport decisiu i el lideratge de la comarca. “Hem d’incloure, a més, la decisiva visió comarcal i de conjunt al mapa de les infraestructures i, per descomptat, la de totes les empreses que tant heu reivindicat per fer passos ambiciosos i seriosos. Es tracta de saldar un deute amb la nostra comarca”, va declarar l’alcalde, qui va mostrar el seu convenciment que esta legislatura s’aconseguirà l’anhelada connexió a l’AP-7. “És hora d’avançar tots juntds i decisivament. Perquè en això ens hi va també el desenvolupament de la societat i la competitivitat futura de les nostres empreses”, va finalitzar.