Prieto: “L’arxiu de la denúncia de Torró demostra que era una cortina de fum per a desviar l’atenció dels casos judicials que li afecten”

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha valorat hui l’arxiu per part del Jutjat d’Instrucció nº 3 de Gandia de la denúncia que va interposar el passat mes de març l’exalcalde del PP, Arturó Torró, contra l’actual alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, i altres càrrecs de l’extinta Iniciatives Públiques de Gandia (IPG). Prieto ha posat de manifest que “la denúncia era una cortina de fum per a desviar l’atenció dels casos judicials que, eixos sí, li demanen responsabilitats a Arturo Torró per la seua gestió municipal”.

El portaveu socialista ha assenyalat que amb l’arxivament de la denúncia es demostra que “tot allò que vam fer l’alcaldessa, Diana Morant, i el Govern local, a l’ajuntament i a Iniciatives Públiques de Gandia, pretenia arreglar els ‘pufos’ que vam heretar del govern del PP”.

Prieto ha afegit que “per això, sempre vam actuar d’acord amb la llei, la Intervenció i l’assessoria jurídica, i amb l’escrupolositat de saber que féiem el que havíem de fer per a arreglar els marrons, les empastrades econòmiques i les il·legalitats del govern d’Arturo Torró, a qui sí que se li demanen, i no a nosaltres, responsabilitats per la seua gestió”.

La magistrada ha decretat el sobreseïment de les actuacions per “no aparéixer degudament justificada la perpetració del delicte que ha donat a la formació de la causa”, i argumenta que les dades aportades “no són indicis racionals, versemblants i suficients de delicte de prevaricació i de malversació de cabals públics”.

La jutgessa també sosté que Arturo Torró es va sustentar en conjectures o sospites, i li contesta contundent que el procés penal “no pot convertir-se en una sort de ‘judici universal’ en el qual es puguen iniciar i practicar diligències a conveniència, tendents a efectuar una sort d’auditoria penal”. Per això, insta a l’exalcalde del PP al fet que oferisca “un mínim indici objectiu pel possible delicte que es poguera haver comés, sense meres sospites o hipòtesis”.