Prieto: ‘l’Auir serà de titularitat pública i un referent al mediterrani’

El PSPV-PSOE presenta el Decàleg “El valor del Medi”, les línies verdes del programa consensuades amb experts en la matèria

Diana Morant: “No es pot ser socialista sense ser ecologista”

Jose Manuel Prieto: “Revertirem la propietat dels terrenys de l’Auir a titularitat pública per a evitar la continuïtat d’un model turístic insostenible basat en més i més construcció”. 

L’Auir serà de titularitat pública. És un dels compromisos que els socialistes adquirim amb els ciutadans de cara al pròxim govern municipal. Un compromís nascut a partir de la reflexió i el debat suscitat durant la setmana passada i que ha fructificat en el decàleg “El valor del Medi”, les línies verdes del programa socialista. Unes propostes elaborades amb la participació de professors universitaris experts en matèria ambiental, l’ex ministra Cristina Narbona o periodistes ambientals com la reconeguda Maria Josep Picó. Un decàleg aprovat per l’executiva del partit que se sotmetrà a la seua ratificació el pròxim dissabte durant l’Assemblea Local.

El decàleg l’han presentat este matí la secretària d’organització, Diana Morant i el portaveu de l’executiva, Jose Manuel Prieto. Per a Morant “Hui en dia no es pot ser socialista sense ser ecologista” i ha assenyalat que “mentre el PP li posa preu al Medi Ambient, els socialistes li posem valor”. En eixe sentit, ha recordat que “les polítiques ambientals han de ser fruit d’un debat, que en el nostre cas, ha confluït en este decàleg de compromisos que el partit assumeix com a propis”. Una experiència de participació en el programa que es va iniciar l’any passat amb la el decàleg de “Més cultura és la cura”.

D’entre els 10 compromisos socialistes amb el Medi Ambient, destaca la reversió de la propietat dels terrenys de l’Auir a titularitat pública, un pas imprescindible segons José Manuel Prieto “per a evitar la continuïtat d’un model turístic insostenible basat en més i més construcció”. Tot això convençuts que la conservació de l’Auir el pot convertir en un referent al Mediterrani i objecte d’atracció turística pel fet de ser paratge natural.

Altres de les propostes són la gestió de tots els espais naturals municipals des d’una unitat administrativa municipal única; o l’oposició al camp de golf o altres edificacions en l’Auir. Per a José Manuel Prieto “Es tracta d’un pas endavant, ferm i valent, al que volem que s’adherisquen els ciutadans i que els socialistes posarem en pràctica a partir de l’any vinent quan recuperem el govern”.