Prieto: “No només no hem vulnerat cap dret fonamental, sinó que sempre hem estat garantistes”

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha valorat la sentència del Jutjat del contenciós-administratiu número 7 de València sobre el còmput del vot del regidor del PP Guillermo Barber en el Ple de l’Ajuntament on es recusava l’exalcalde Arturo Torró en el procediment de provisió de la plaça de cap d’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia.

Un expedient que el regidor socialista ha qualificat d’extens i enverinat, i que va heretar l’actual Govern local de l’anterior legislatura. Referent a això, Prieto ha recordat que Barber estava recusat, segons indiquen els informes jurídics i el mateix expedient, ja que “res va resoldre mentre va ser el responsable de l’àrea d’instruir l’expedient”. A més, cal recordar que el regidor del PP ja es va abstenir de participar en Junta de Govern on es va abordar el problema perquè era conscient de la situació. Malgrat els informes i l’advertència de la Secretaria, va intentar participar en la decisió del Ple. “Nosaltres sempre procedim segons els informes de l’assessoria jurídica i dels habilitats nacionals. Entenem que sempre hem actuat ajustats a dret”, ha assenyalat el portaveu socialista.

Prieto ha mostrat altra sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de València on se li diu a una de les parts interessades que, tant el decret de suspensió del procés com totes les actuacions de l’Ajuntament de Gandia referents a este expedient de provisió s’ajusten a dret. L’escrit és el següent: “S’impedix entendre que amb la seua actuació, que l’Ajuntament demandat haja vulnerat el dret fonamental invocat en este cas per part d’un dels interessats”.

Com a valoració de l’escrit, el portaveu socialista ha destacat que “no només no hem vulnerat cap dret fonamental sinó que sempre hem estat garantistes en tot el procediment de provisió. Tenim ja una sentència que ens dóna la raó pel que entenem que les actuacions s’ajusten a dret”.

Per esta raó, Prieto ha anunciat que l’ajuntament recorrerà la sentència del Jutjat del contenciós número 7 perquè “entenem que tenim la raó, ja que hem actuat de manera escrupolosa. Si hui ens trobem en esta situació, és perquè no es va fer res al respecte durant l’anterior legislatura del PP”.