Prieto posarà a disposició dels promotors sòl públic per a la construcció de vivendes assequibles

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, acompanyat pel regidor d’Economia i Hisenda, i membre de la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia, Salvador Gregori, ha anunciat este matí en l’Espai de les Idees una de les primeres iniciatives que posarà en marxa, en matèria d’habitatge, si la ciutadania li atorga la confiança en les eleccions municipals del pròxim diumenge.

Es tracta d’una mesura pionera a Espanya, mitjançant la mobilització de sòl municipal propietat de l’Ajuntament de Gandia que es posarà a la disposició dels promotors i constructors, a través de licitacions públiques, perquè desenvolupen noves vivendes assequibles en compra o en lloguer. Com a contraprestació, l’ajuntament guanyaria baixos per a la creació de nous equipaments públics o noves cases per a l’ampliació del parc d’habitatge municipal.

“Parlem d’una mesura exemplar, que ha sigut dialogada i consensuada amb representants dels promotors i constructors. Això parla bé de la col·laboració publico-privada, ja que gràcies a les converses que hem mantingut amb este sector, estem impulsant esta iniciativa que serà de les primeres que vegen la llum, si els ciutadans em donen la seua confiança com a alcalde este diumenge”, ha afirmat Prieto.

Així mateix, un altre dels aspectes en els quals es mobilitzaran cases assequibles a Gandia, serà la construcció de nous habitatges públics entre els barris de la Plaça El·líptica-República Argentina i Santa Anna, en la zona del nou Palau de Justícia, mitjançant la promoció de 72 pisos assequibles de protecció pública posats a la disposició dels gandians.

“Per a fer-ho realitat, necessitem l’aliança amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja que un dels seus eixos més importants és també la promoció d’habitatge en la Comunitat Valenciana, especialment en els grans municipis com Gandia. Per això, és imprescindible que Ximo Puig torne a ser president, per a fer-ho possible d’una manera més ràpida i immediata”, ha remarcat el candidat socialista a l’alcaldia de Gandia.

D’altra banda, Prieto ha recordat l’adquisició, també gràcies a la Generalitat Valenciana mitjançant el Pla ADHA, de dotze habitatges propietat de la Sareb a través d’un conveni que ja s’ha signat esta legislatura amb l’Ajuntament de Gandia. “Este és el precedent del que farem amb el denominat ‘banco malo’, per a poder adquirir cases que en estos moments estan buides, les quals està previst que passen a formar part del parc d’habitatge municipal”, ha indicat.

D’esta manera, el primer edil ha posat de manifest que “actualment hi ha moltes persones i famílies a la nostra ciutat que necessiten una casa en la qual desenvolupar el seu projecte de vida, per això la pròxima legislatura serà la de la mobilització de tota la vivenda assequible a Gandia. Així, donarem solució a un dels principals problemes dels ciutadans perquè, almenys, es cobrisca la demanda existent d’habitatge, mitjançant unes mesures que definixen una manera de governar per a tots”.