Prieto: “Seguim treballant en el camí cultural per a que guanye la cultura de Gandia i per a que guanye la ciutat”

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, acompanyat de la historiadora d’art, Balbina Sendra, i de l’artista gandià, Toni Durà, ambdós membres de la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia, ha desgranat en l’acte sectorial ‘Sempre amb la cultura’ celebrat al Centre Cívic La Quadra de Beniopa, davant nombrosos representants del món de la cultura de la ciutat, les principals iniciatives que durà a terme en matèria cultural si la ciutadania li atorga la seua confiança en les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

En este sentit, Prieto ha remarcat que «seguirem enfortint la cultura de Gandia en companyia dels qui la fan, dels nostres col·lectius i associacions que treballen cada dia per un dels motors de l’economia local. La indústria cultural mou milers de visitants tot l’any i també genera economia. En eixa línia treballarem, amb el binomi cultura-turisme».

Respecte a les infraestructures culturals, es farà una gran aposta per la tercera planta del Palau Ducal com a contenidor cultural, actualment sense ús per falta d’una eixida d’evacuació de l’edifici adaptada a la normativa vigent, impulsant la construcció d’un cos d’accessos. Al mateix temps, es rehabilitarà la Capella de l’Assumpció, la qual ja és propietat municipal, transformant-la en una oficina d’atenció al turista i en un centre de divulgació cultural i d’interpretació dels Clàssics del Segle d’Or Valencià (Ausiàs March, Joanot Martorell i Roís de Corella).

També s’estrenarà una Biennal d’Arts Plàstiques, amb la finalitat d’atraure artistes de renom internacional en el panorama de l’art contemporani, i se seguirà apostant per festivals ja consolidats com la Fira d’Arts de Carrer de Gandia (MiRA).

Pel que fa a la la Fira i Festes es consolidarà el model iniciat en 2022, de manera que el cap de setmana anterior a la Fira s’organitzaran activitats de carrer i concerts a l’aire lliure. També s’ampliarà el model actual de programació, incloent-hi activitats protagonitzades pels referents culturals locals, convertint la Fira i Festes en un aparador per a promocionar els grups musicals o les companyies teatrals de Gandia.

D’altra banda, es crearà una Targeta Cultural i la seua versió bonificada per tal que les persones més desfavorides o en risc d’exclusió social puguen gaudir de les activitats promogudes des de l’ajuntament. «És una manera també de donar accés a la cultura a aquelles persones que no tenen eixe hàbit d’accedir a recintes destinats a la cultura de Gandia», ha explicat el candidat socialista a l’alcaldia de Gandia.

En esta línia, s’aposta per la creació de la Targeta de Soci del Teatre Serrano, un distintiu per recompensar els espectadors habituals d’este recinte teatral amb un programa pensat per ser espectadors actius amb enquestes, suggeriments o activitats especials amb autors i actors. La programació del Teatre Serrano també s’obrirà a més disciplines culturals.

Respecte a les biblioteques municipals, es recuperarà el Bibliobús com a eina per impulsar l’oferta lectora a la platja i els barris de la ciutat, s’impulsarà la construcció d’una Biblioplatja amb servei de préstecs i devolucions de llibres a peu de platja, es crearà una nova biblioteca pública al Centre Cívic de Roís de Corella i s’ampliarà la Biblioteca Central aprofitant part de l’antic edifici de Correus.

Prieto ha conclòs l’acte afirmant que «seguim treballant en el camí de la cultura per a que guanye la cultura de Gandia i per a que guanye tota la ciutat».