Prop de 1.000 immigrants de Gandia perdran l’atenció sanitària per la reforma del govern del PP

Amb el final de les vacances d’estiu, el país viurà una sèrie de canvis que suposaran una vida més cara per la pujada d’impostos com l’IVA i un seguit de problemes en educació i sanitat. És en aquest darrer aspecte on s’han centrat els socialistes per a presentar una declaració institucional al proper plenari municipal per demanar que es derogue el Reial Decret 16/2012 i que es garantitze una sanitat pública per a tots.

I és que segons ha explicat el regidor socialista Vicent Mascarell, prop de 1.000 immigrants de Gandia es quedaran sense atenció sanitària pública i gratuïta a partir d’aquest proper divendres, 1 de setembre, degut a la duresa de la reforma portada a terme pel govern del PP de Rajoy sense cap consens ni diàleg.

Una situació que, per a Mascarell, “suposarà tornar arrere en el temps i perdre tot el que s’havia avançat en matèria de sanitat al país”, que en els darrers anys s’havia convertit en “un dels sistemes sanitaris millor valorats entre els països desenvolupats”.

Aquest pas enrere afectarà, segons ha explicat Mascarell, al funcionament sanitari en general i, en concret, al servei d’urgències, que podria arribar a veure’s col·lapsat per a atendre a aquests ciutadans que ara es quedaran sense dret a l’atenció gratuïta que venien rebent fins ara.

A més, els socialistes consideren que és necessari repensar la reforma presentada amb diàleg i consens, tractant d’aplicar les retallades en altres aspectes de la sanitat que no posen en perill el seu caràcter públic i universal. En aquest sentit, recorden els socialistes que la moció presentada està en consonància amb el que molts ciutadans ja han manifestat als carrers del país: que no volen una sanitat com la que el PP proposa excusant-se amb el problema de la crisi.