Proposem en una moció ampliar l’horari de les biblioteques municipals

El PSPV-PSOE de Gandia ha presentat una moció al proper plenari per via d’urgència on demana ampliar l’horari de les Biblioteques municipals en època d’exàmens, a proposta de Joves Socialistes de Gandia. Esta organització juvenil, després de canalitzar moltes queixes per l’horari de les biblioteques una volta s’encetà la temporada d’exàmens, ficà a disposició dels joves de la ciutat la seua seu com a lloc d’estudi, com a alternativa a la insuficient ampliació d’horaris de la ciutat.

I és que, tal i com asseguren els socialistes en la seua moció al plenari, l’anunciada ampliació d’horaris no és més que una retallada d’horaris en l’obertura de les biblioteques locals, respecte a l’horari que es va trobar el PP en entrar a governar. Fins l’arribada del PP al govern, i tot i el seu compromís electoral d’obrir les biblioteques 24 hores, hui incomplit, estos centres obrien fins les 4 de la matinada, un horari hui reduït fins les 2 i sense cobrir el servei els diumenges de vesprada.

Els Socialistes de Gandia proposen en la seua moció obrir les 24 hores la Biblioteca Central en època d’exàmens almenys els caps de setmana, habilitar el centre juvenil de l’Alqueria Laborde i les biblioteques de barri també com a zones d’estudi i estudiar la possibilitat de signar convenis amb altres institucions, com la Universitat Politècnica de València, per fer accessibles les seues zones d’estudi als joves gandians.

Tal i com ha assenyalat la regidora del PSPV-PSOE de Gandia. Diana Morant, “la suposada ampliació d’horaris és una retallada respecte a l’horari que es van trobar quan entraren a governar i un incompliment de la seua promesa electoral i per això demanem el mateix servei ampliat que ara prestem els Socialistes en la nostra seu local”.

Morant ha demanat al govern del PP que “no dóne l’esquena als joves i els oferisca un horari coherent amb el seu programa electoral i que responga al que ens vénen demanant, que són els horaris amb què nosaltres obrim, amb pocs recursos i molta voluntat, les nostres instal·lacions”.