Proposem obrir els menjadors escolars en estiu, tal i com faran els ajuntaments del PSPV-PSOE

El PSPV-PSOE de Gandia presentarà una moció al proper plenari per demanar que l’Ajuntament s’adherisca a la línia d’ajudes socials de la Diputació de València per tal d’obrir els menjadors escolars este estiu i garantir el menjar als xiquets de les famílies més perjudicades per la crisi econòmica. La iniciativa d’obrir els menjadors escolars estarà garantida en tots els ajuntament on governa el PSPV-PSOE, ja que els alcaldes socialistes acordaren no deixar cap xiquet sense menjador tampoc en estiu. Més tard, la Diputació de València va recollir el guant dels alcaldes socialistes permetent també l’obertura dels menjadors escolars este estiu.

La regidora socialista Liduvina Gil ha lamentat hui, en la presentació d’esta moció, “la manca de sensibilitat de la Generalitat Valenciana, que no ha tingut cap previsió i que ha quedat en molt mall lloc amb la iniciativa dels alcaldes socialistes, primer, i de la Diputació de València, després”. Gil ha assegurat que esta iniciativa és més que necessària perquè “la crisi econòmica i l’augment de l’atur està provocant que moltes famílies tinguen problemes per oferir als seus fills una correcta alimentació”.

La moció dels socialistes de Gandia demana adherir-se a la iniciativa de la Diputació amb l’obertura d’un menjador per barri a la ciutat de Gandia on es fan escoletes d’estiu, tenint en compte que “és una iniciativa fàcil de complir, ja que hi ha centres que faran Escola d’estiu i que per això podran ampliar el número de comensals”, segons Gil.

El PSPV-PSOE de Gandia va més enllà, en demanar també que l’Ajuntament complemente la iniciativa de la Diputació de València i garantisca també el desdejuni i el berenar, mitjançant convenis amb empreses locals que proveisquen dels productes necessaris al consistori. “Demanarem per això que, a més del dinar, l’Ajuntament puga garantir als xiquets d’esta ciutat també l’esmorzar i el berenar, amb un got de llet, un entrepà o una peça de fruta”, ha dit Liduvina Gil.

Amb esta moció, els Socialistes pretenen pal•liar el fet que siguen els xiquets “els qui més es ressentisquen pel deteriorament de la situació econòmica, que està afectant sobretot els sectors socials més febles i desprotegits”, tal i com ha remarcat la regidora Gil.