Proposem que els centres educatius tinguen autonomia per a enviar els alumnes a casa per les altes temperatures

Els Socialistes de Gandia donem suport a les protestes dels darrers dies a centres educatius de Gandia, la Safor i la Comunitat Valenciana, motivades per les altes temperatures que estan patint els alumnes i que superen els 27º C que determina la normativa de la Conselleria d’Educació.

 

La regidora Liduvina Gil considera que “tota aquesta problemàtica ha estat ocasionada per una Conselleria del PP ineficaç i que no ha estat capaç de posar solució a una situació que se li ha anat de les mans”.

 

En este sentit, Gil proposa que “la Conselleria d’Educació deixe que cada centre educatiu tinga autonomia pròpia per a poder enviar els alumnes a casa quan es donen situacions com les que estan ocasionant les altes temperatures a les aules, a l’igual que ocorre en casos excepcionals com els d’inundacions, entre d’altres”.

 

Gil entén que “una major qualitat educativa no significa que es programen més dies de classe”, ja que altres comunitats autònomes que han començat el curs escolar més tard que la Comunitat Valenciana obtenen millors resultats acadèmics.

 

Moció al proper Ple

Cal recordar que el Grup Municipal Socialista, davant el caòtic i improvisat inici de curs, ha presentat una moció per liderar una iniciativa conjunta davant la Conselleria d’Educació que force el canvi del calendari escolar. En aquesta moció es demana la reprovació de la consellera d’Educació, María José Català.