Proposem un pla de xoc per a Roís de Corella, front a l’única resposta del PP per al barri: NO FER RES

Juantxo Ribes. Roda de premsa, Juanjo Moragues i Diana Morant

La candidata a l’alcaldia dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, ha presentat hui un pla de reactivació pel al barri de Roís de Corella, per tal d’intentar suplir la pèrdua de l’antic hospital Francesc de Borja, “enfront de l’única resposta que ha donat el PP: no fer res”.

Entre les actuacions que es proposen, destaca la d’aportar ajudes i subvencions directes per a renovar i modernitzar els comerços del barri. Cal destacar que es proposa la col·laboració de la Universitat de València per a reactivar Roís de Corella, com ja s’ha fet en el barri del Cabanyal a València.

Els Socialistes també proposem actuacions d’actuacions de caràcter continu, com traslladar al districte de Roís de Corella el tradicional mercat ambulant dels dissabtes o la realització mensual del “Passeig de l’Art”, organitzat per la Facultat de Belles Arts de la Universitat i obert a joves artistes. D’altra banda, entre les activitats de caràcter puntual s’implantarà en el barri una gran campanya de Nadal, amb pista de gel o concerts nadalencs, entre d’altres.

“Som conscients que este nou projecte per a Roís de Corella, lamentablement per la insensibilitat política del PP, tardarà un temps a materialitzar-se. Encara han de constituir-se els nous governs en la Generalitat i Gandia, i confiar que no siguen del PP, ja que la seua opinió ja la sabem: no van a fer res per al barri”, ha remarcat Morant. Així, el PP va rebutjar el passat mes de desembre en les Corts Valencianes la proposta dels Socialistes de dur a terme un centre de salut i un hospital d’atenció a crònics en l’espai de l’antic hospital. “Per açò, no podem estar impassibles davant la ‘mort’ econòmica del barri”, ha indicat Diana Morant.

“Els Socialistes sempre hem tingut una solució alternativa per al trasllat de l’hospital, que permeta l’evolució, modernització i millora del barri. Si el PP, amb majoria absoluta, haguera recolzat la nostra proposta, hui estaríem treballant ja en les noves instal·lacions”, ha destacat Diana Morant.

La candidata socialista a l’alcaldia de Gandia ha afirmat que “si els Socialistes tenim la confiança dels gandians, em reuniré de forma immediata amb els representants del barri per a dur a terme este projecte, perquè hem d’implicar-nos tots: els veïns, l’Ajuntament i la Generalitat. Ja que junts, anem a arreglar-ho i ningú va a vindre a arreglar-ho per nosaltres”.

Per tant, es crearà un grup permanent de treball, format per representants dels veïns, dels comerciants —amb suport de la Universitat de València i de tècnics especialistes— perquè dissenyen i avaluen les actuacions que es proposen dins del Pla. “La participació de la ciutadania és la base de la nostra forma de governar. I, en este cas, més encara si cap”, ha conclòs Morant.