Proposem una declaració conjunta per a què la Conselleria canvie el calendari escolar i evitar que perjudique la temporada turística

Els Socialistes de Gandia proposarem una iniciativa conjunta, entre els partits amb representació a l’Ajuntament, el sector turístic i la comunitat educativa, perquè la Conselleria d’Educació encete el debat per modificar un calendari escolar que avança l’inici i l’acabament de les classes. Els Socialistes presentaran una moció al proper Plenari per liderar una iniciativa conjunta davant la Conselleria d’Educació que force el canvi del calendari escolar. La modificació del calendari escolar està afectant greument al sector turístic, que compta amb unes setmanes menys de campanya, amb el prejudici econòmic que això els crea, i també a la comunitat educativa. En este sentit, Gil ha assegurat que “el turisme, un dels motors econòmics de la ciutat, necessita un canvi del calendari que hem de proposar entre tots, perquè no els supose un greuge econòmic”.

Però el curs escolar no arranca sols amb la reivindicació del sector turístic i hostaler. La comunitat educativa denuncia que el canvi de calendari “no millora la qualitat educativa, com vol fer creure la Consellera, sinó que la merma, per la falta de temps i de planificació del professorat, la reducció del temps per als tràmits burocràtics dels alumnes o la incorporació agressiva de la nova llei educativa, la LOMCE”.

Al canvi de calendari se sumen les retallades

Gil ha assegurat que, als problemes d’un canvi de calendari que no ha estat consensuat se sumen les retallades que el món de l’ensenyament ve patint amb els governs del Partit Popular. Així, ha lamentat que els alumnes “inicien en molts casos el curs en barracons”, al temps que ha demanat “major planificació de l’educació a Gandia”.

La regidora socialista ha assegurat que la moció demana “acabar amb els barracons i rehabilitacions integrals, i no sols millores, que complementen les que ja fa el Pla d’ocupació, i que sempre hem considerat una bona idea”. “La Consellera i la regidora han d’escoltar a la comunitat educativa”.

Davant el caòtic i improvisat inici de curs, els Socialistes demanaran també la reprovació de la Consellera d’Educació, Maria José Català.