Proximitat i transparència en la corporació municipal amb una agenda pública de l’alcaldia

Gandia, 19 d’octubre de 2015. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha presentat este matí una nova mesura que el govern municipal adopta en matèria de transparència. Per primera vegada, anunciava Morant “l’agenda de la primera autoritat de la ciutat serà pública i consultable per quasevol ciutadà”. Es tracta d’un exercici de transparència que, com afirmava l’alcaldessa “considerem necessari i útil per a la nova manera de fer política”.

Des de hui mateix qualsevol ciutadà pot accedir a consultar on està i què està fent l’alcaldessa de la ciutat tant al full web de l’Ajuntament de Gandia com al web personal de Diana Morant www.dianamorant.es

Morant considera que “és un dret dels ciutadans saber què està fent el seu alcalde o alcaldessa i és un deure dels polítics fer accessible a la ciutadania la consulta del dietari del seu polític”.

L’agenda es programa amb la previsió de diverses setmanes tot i que les reunions van tancant-se al llarg de la setmana. Així i tot, com ha indicat l’alcaldessa i com diu la pròpia web “hi ha reunions que per motius de seguretat o estratègia no es faran públiques fins després d’haver-se celebrat”, així com tampoc es faran públiques aquelles reunions o dades de persones que manifesten expressament la seua voluntat contrària a aparèixer en esta agenda tot seguint la llei de protecció de dades particulars.

Altre anunci que hui ha fet Diana Morant en la seua compareixença pública és que, “com veureu en l’agenda, els dimecres hi ha una franja horària destinada a l’atenció ciutadana”. Cada dimecres l’alcaldessa rebrà a cinc ciutadans de Gandia que, prèviament, hagen demanat tenir una cita amb la primera autoritat.

En la pròpia agenda s’explica el procediment per a demanar cita: presentar una sol·licitud per registre d’entrada en la planta baixa de l’Ajuntament de Gandia.

En el formulari s’indicarà el motiu a tractar i les dades personals per tal que des del gabinet d’alcaldia puguen comunicar l’horari i la data prevista per a la recepció.

A més a més, i unit a esta iniciativa, des del full web de l’alcaldessa Diana Morant, cada diumenge podrem comptar amb un post dins de l’apartat BLOG on la pròpia Diana analitzarà les activitats, reunions i novetats que ha viscut al llarg de tota la setmana. Els posts seran publicats sota el nom de “Punt i seguit” i en ells podrem llegir una anàlisi de la tasca de govern realitzada en els set dies de la setmana.

 

*Foto: Àlex Oltra