Quasi 600 persones més treballant a Gandia després d’un any de Govern

Gandia, 15 de juny de 2016. El Partit Popular de Gandia considera que vivim en una “ciutat paralitzada on no s’ha viscut cap avanç”. Dir que no hem avançat en la ciutat quan en el mateix mes fa dos anys Gandia tenia 9.278 aturats, o l’any passat en entrar en el govern la trobarem amb 8.502 és molt atrevit, i més si tenim en compte que en tan sols un any hem vist com la xifra s’ha quedat en els 7.923 aturats, quasi 600 menys que en la mateixa data de l’any anterior, “just quan entrem a governar una ciutat endeutada i que, llavors sí, no avançava” així ho explicava el portaveu del grup municipal socialista, Jose Manuel Prieto.

Però el principal problema no és que aquesta ciutat no avançara, el principal problema és que no deixava tampoc avançar als altres, i tot per una raó molt concreta, que no es pagava ni a proveïdors ni a col·lectius. Ara “hem hagut d’augmentar impostos i retallar despeses, és cert, però la gent pot estar tranquil·la perquè cada euro dels diners que utilitza a pagar els seus impostos serà invertit a pagar, pagar proveïdors, treballs que es fan per a la ciutat, empreses de serveis que estaven sense cobrar, i també préstecs bancaris, clar que sí, perquè també hem de ser responsables amb els deutes contrets anteriorment i si és possible, amb els anys que ens hem marcat, acabar amb els deutes i començar a respirar de nou”.

El fet de pagar als proveïdors, “que des del primer dia han vingut als nostres despatxos formant un llarg rosari a demanar que se’ls pague el deute que aquest ajuntament tenia contreta amb ells” ha causat també que aquests proveïdors hagen vist alleujada la seua economia i açò els haja ajudat a prendre decisions en matèria d’inversions per a les seues empreses o contractació de personal que fins a eixe moment no havien vist viable per la incertesa que els provocava el no tenir previsió de cobrament de factures.

Mostra del bon comportament és també les inversions de les quals ahir l’ajuntament feia recompte i que en un any hem vist arribar a Gandia. Grans empreses que fins ara no havien pres la decisió, avui s’acosten a la nostra ciutat i decideixen ampliar o establir el seu negoci ací, com ha sigut el cas de la forta inversió feta per Telefónica, l’ampliació de les instal·lacions de Leroy Merlin o la nova instal·lació de l’espai comercial de Decathlon a Gandia.

En un any, la tendència econòmica i d’ocupació de la ciutat ha fet un gran canvi, i “si continuem pagant com ens hem proposat, estem convençuts que la ciutat continuarà sent capaç de generar ocupació per si mateixa i seran les pròpies empreses les que ens ajuden a eixir del forat en què ens estàvem ficant amb el PP en el govern”.