Respectem l’acord de les escoletes, però demanem responsabilitats polítiques pel dany moral i econòmic a les educadores

Respecte al acord que es va anunciar ahir entre el Govern local del PP i el sindicat UGT en el conflicte de les treballadores de les escoletes municipals, des del PSPV-PSOE de Gandia “respectem l’acord al qual s’ha arribat. Malgrat tot, el desconeixem ja que el Govern del PP no ens ha informat d’este procés” i la querella que hem presentat els socialistes no s’ha posat damunt la mesa de negociació.

“Continuem pensant que s’ha causat un greu dany econòmic, un perjudici de més d’un milió d’euros amb sous, estant dos anys i mig sense treballar per culpa d’haver sigut il·legalment acomiadades”, ha assenyalat la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia, Diana Morant, qui recorda que “no s’ha d’oblidar tampoc el dany moral i ètic que encara és més greu, pel maltractament al qual han estat sotmeses estes treballadores, amb campanyes de difamació on s’han qüestionat la seua qualitat com a professionals”.

Els Socialistes de Gandia recordem que, d’estos dos danys —l’econòmic i el moral— encara no s’han rendit responsabilitats polítiques. “La gestió que ha fet el Govern local del PP en este tema ha sigut infame, ocasionant per la seua nefasta gestió un forat de més d’un milió d’euros pagat amb diners de tots els gandians”, indica Morant.

Per últim, anunciem que l’acció penal iniciada pel Grup Municipal Socialista contra l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, per este conflicte no serà retirada, esperant que el Govern del PP complisca amb este acord.