Salvador Gregori: “Haver fet els deures amb anterioritat ens ha permés afrontar econòmicament la crisi del coronavirus”

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut hui en roda de premsa per a informar del resum de les operacions realitzades des del seu departament durant el període de confinament provocat per la covid-19 entre el 13 de març i el 22 de juny. En total, durant este període l’Ajuntament de Gandia ha realitzat 5.145 operacions per valor d’11.468.827,53 euros, dels quals prop d’1,7 milions d’euros s’han destinat a subvencions i ajudes (rendes d’emergència). En el cas de les subvencions esportives, estes es van agilitzar per a evitar que els clubs esportius de la ciutat patiren econòmicament a causa de l’aturada en l’activitat.

Pel que fa al Període Mitjà de Pagament (PMP), l’edil socialista ha destacat que tot i el confinament, este indicador continua mantenint-se per baix dels 30 dies que marca la llei. “Els períodes mitjans de pagament han continuat per baix dels 30 dies i la injecció de diners cap a la ciutat ha alleujat moltes situacions difícils tant de particulars com d’empreses. Tot i la minva general d’ingressos, la Tresoreria de l’Ajuntament aguanta la liquiditat adequadament”, ha indicat.

Gregori també ha valorat positivament el teletreball i l’esforç que s’ha fet des del consistori per tal d’aconseguir que els treballadors municipals puguen continuar desenvolupant la seua tasca. “Ha funcionat adequadament: no s’ha deixat de treballar de forma remota en cap moment del confinament. L’Àrea d’Hisenda ha seguit la seua dinàmica laboral amb tot el rigor i diligència que des de fa cinc anys hem mantingut”, ha assenyalat. D’altra banda, els fons compromesos per a fer front a la covid-19, estan ja disponibles per ser lliurats als beneficiaris.

Finalment, Gregori ha explicat que “res és per casualitat: haver fet els deures en 2019 ha permés que actualment la higiene i la bona salut dels comptes municipals permeten treballar amb un matalàs important de recursos i ajudar a la ciutadania. Per fer el 2019 el que tocava, ara podem fer el que necessita la ciutadania”.