Salvador Gregori li recorda al PP que el pressupost del 2013 no va entrar en vigor fins al 9 de maig, tot i tindre majoria absoluta

El coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha respost hui a les crítiques efectuades pel regidor del PP, Guillermo Barber, referents al pressupost municipal de 2017, assenyalant que “és mentida que s’estiga deixant de banda els col·lectius socials, les subvencions ni generant factures en els calaixos. El PP sap que un pressupost prorrogat pot suportar càrregues en les partides pressupostàries. Sembla mentida que el senyor Barber s’assabente tan poc de les coses després de quatre anys dirigint el Departament d’Economia durant la passada legislatura. Supose que amb la seua compareixença de hui només pretenia seguir enganyant a la ciutadania”.

Gregori ha indicat que el pressupost del present exercici serà remés al Ministeri d’Hisenda per a la seua supervisió a finals del present mes de febrer. Així, demà es tancarà el pressupost i serà la setmana que ve quan estiga disponible l’informe de l’interventor. Posteriorment, el dia 27 de febrer passarà per Junta de Govern i automàticament serà remés al Ministeri.

Cal recordar que el primer pressupost aprovat pel PP va tirar endavant el 13 de març de 2013 i va entrar en vigor el 9 de maig del mateix any. Uns comptes municipals que van ser aprovats amb la majoria absoluta dels populars. Referent a això, el coordinador general d’Economia ha puntualitzat que “ara hi ha dos socis de govern i necessitem un vot favorable de Ciutadans. Tot és negocia i s’acorda, fet que suposa un procés més lent”.

D’altra banda, Salvador Gregori ha explicat que el mes passat es va reunir amb responsables del Ministeri d’Hisenda perquè s’autoritzara una partida per tal de fer front a 9 milions d’euros en factures extrapressupostàries heretats de la passada legislatura del PP. “Estos nou milions són una part dels 55 milions d’euros que vam rebre del PP de factures en els calaixos després de dues postes de ‘comptador a 0’ i a les que estem fent front amb bona gestió i responsabilitat. A més, inclourem una partida addicional per pagar bona part de les factures, també heretades del PP, que ens van deixar en IPG. Totes estes gestions han endarrerit un poc el procés, però el senyor Barber pot estar tranquil, ja que els comptes del 2017 seran legals”, ha conclós Gregori.