Salvador Gregori respon a les crítiques del PP sobre l’ampliació del període d’amortització

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut en roda de premsa per respondre a les afirmacions realitzades pel Partit Popular sobre l’ampliació del període d’amortització dels préstecs que té formalitzats el consistori amb el Fons de Finançament a Entitats Locals del Ministeri d’Hisenda.

En primer lloc i sobre les acusacions dels populars d’opacitat, Gregori ha informat que el PP té la informació des del passat dilluns i que s’abordarà demà dijous en l’òrgan col·legiat pertinent, la Comissió d’Hisenda.
En segon lloc, l’edil ha volgut recordar als populars que sí que s’han mantingut reunions al Ministeri d’Hisenda per part de l’exalcaldessa de Gandia, Diana Morant. “L’exalcaldessa va liderar aquestes negociacions amb el Ministeri juntament amb l’Ajuntament de Jerez. Nosaltres hem anat al Ministeri amb una proposta que afecta diversos municipis en la nostra situació per poder fa més força i millorar les condicions del Pla d’Ajust”.

Quant a l’Airef, el responsable d’Hisenda va destacar que la situació ha millorat ostensiblement i que actualment el període mitjà de pagament a proveïdors és de tretze dies, i tot, mentre s’ha reduït el deute en més de 70 milions d’euros durant els últims anys. “No hem pogut reduir-lo més perquè hem hagut de mobilitzar tots els recursos disponibles per ajudar les persones i empreses afectades per la pandèmia”, ha declarat.

Per últim, Gregori ha afirmat que “hem sanejat bona part dels comptes municipals i redreçat el rumb econòmic i seguirem treballant per, complint les normes del Pla d’Ajust, poder relaxar les condicions impositives de la ciutadania durant els pròxims anys”.