Sergi Castillo presenta a Gandia el seu llibre ‘Tierra de saqueo’ sobre la corrupció del PP amb la trama Gürtel

Els socialistes de Gandia se sumen demà dijous, 21 de novembre, a la celebració dels actes de la Setmana Literària de Gandia amb la presentació del llibre ‘Tierra de Saqueo. La trama valenciana de Gürtel’, del periodista i escriptor Sergi Castillo, que tindrà lloc a partir de les 20 hores al Casal Jaume I i que, entre d’altres, comptarà amb la presència de l’autor de l’obra.

Amb un marcadíssim caràcter polític, ‘Tierra de saqueo’ és una apassionant crònica de la caiguda d’un règim, el del PP a la Comunitat Valenciana, que va enlluernar al món sencer abans de descobrir-se que se sustentava en un sistema generalitzat de corrupció política. L’autor relata amb agilitat i rigor periodístic com Francisco Camps, el baró més prometedor del PP en 2008, va passar de ser el puntal de Mariano Rajoy i ostentar un poder absolut a la Comunitat Valenciana a acabar repudiat pel seu propi partit.

La trama valenciana de Gürtel va començar amb els «tres vestits» regalats al president però s’ha anat donant a conèixer una immensa xarxa confeccionada per a saquejar milers de milions d’euros dels valencians sota el pretext dels projectes faraònics de Calatrava i grans esdeveniments com la Copa Amèrica o la Fórmula 1.

El periodista Sergi Castillo aporta rellevants testimoniatges inèdits de polítics i periodistes, així com l’anàlisi de professors universitaris. José Luis Penyes, exregidor del PP en Majadahonda (Madrid) que va aportar les primeres proves del cas Gürtel a la Fiscalia Anticorrupció, ha escrit el pròleg.

Per a la presentació que tindrà lloc demà a Gandia, els socialistes han preparat una mena de col·loqui que, a més del propi Sergi Castillo, comptarà amb la presentació per part del regidor socialista i advocat Vicent Mascarell i del sociòleg Alberto Moncada.

Vicent Mascarell ha convidat a simpatitzants, militants i ciutadans inquiets en matèria política a participar en aquesta activitat cultural que s’emmarca dintre de les propostes que, des de les files socialistes de Gandia, “pretenen reivindicar la importància de la Cultura a la nostra ciutat en uns moments on el govern del PP de Torró ofega al sector amb retallades i persecucions polítiques que afavoreixen un model de ciutat Shore que ha oblidat els Clàssics literaris i als Borja”.