“Si Ximo Puig és president, l’Auir serà un espai natural a l’abast de la ciutadania”

La candidata a l’alcaldia dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, i el candidat del PSPV-PSOE a la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han anunciat hui en Fitur el compromís autonòmic dels Socialistes pel turisme ecològic i la defensa del medi ambient, impulsant una nova redefinició de la platja de l’Auir.

“La restinga de la platja de l’Auir es definirà com un espai natural protegit on es portarà a terme una millora mediambiental, sempre reversible, la qual permetrà protegir les seues espècies, un ús públic ordenat i sostenible, i una posada a l’abast de totes i tots”, ha indicat Diana Morant, qui ha recalcat que la ciutadania gaudisca dels espais naturals està reconegut en la Constitució com un dret.

“Els Socialistes posarem en valor la platja de l’Auir, front als que li posen preu. Així, entenem els espais naturals com aliats del progrés econòmic i social, i no com un obstacle”, ha assenyalat la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia, qui ha manifestat  “la crisi no pot ser una excusa per a seguir especulant i depredant el nostre medi”. Diana Morant considera que “la conscienciació ciutadana ha canviat respecte al medi ambient, però les normatives mediambientals no estan al dia, pel que és necessari una nova definició dels espais naturals amb nous catàlegs”.

 Per la seua banda, Ximo Puig ha explicat que este compromís autonòmic dels Socialistes suposa “redefinir tots els espais naturals de la Comunitat Valenciana, incloent-los amb una sola marca en comú on tindrà cabuda la platja de l’Auir, amb una fundació que els gestione, sempre amb la participació de tots els agents implicats”.