S’inicien les esperades obres del pont de l’avinguda d’Alacant amb afeccions al trànsit

El Govern de Gandia ha presentat el dispositiu especial de trànsit a propòsit de l’afecció al trànsit, a partir del pròxim diumenge, 6 de juny, de les obres de remodelació i ampliació del pont de l’avinguda d’Alacant iniciades passat el 10 de maig i amb una durada de huit mesos. 

Volem que l’entrada i l’eixida sud de la ciutat siga més amable i segura, ja que actualment representa un perill per al vianant. També es vol millorar l’accessibilitat a peu cap a l’hospital Francesc de Borja. Però, inevitablement, estes millores requerixen d’obres que afectaran el trànsit i causaran molèsties. Per tal que siguen les mínimes possibles hem preparat un dispositiu especial del control del trànsit”, ha explicat el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau.

Així, s’ha informat de les alternatives. Per a l’accés al nucli urbà de Gandia per l’avinguda d’Alacant s’hi establixen tres cinturons de desviament del trànsit:

1r cinturó:

– Redona confluència N-332 / N-337 / N-332 – Variant Gandia 1 / avinguda d’Alacant.

– Desviament Ronda Nord per N-337 i avinguda Blasco Ibáñez.

– Desviament Ronda Sud per N-332 – Variant Gandia 1 i avinguda de la Vall d’Albaida.

2n cinturó:

– Redona confluència avinguda d’Alacant / C/ Rajolar.

– Desviament accés Sud per C/ Rajolar i avinguda del Raval.

– Desviament accés Nord per avinguda d’Alacant, avinguda de la Vital i avinguda Blasco Ibáñez.

– Desviament per tal d’accedir als aparcaments en superfície i subterranis del Centre Històric per C/ Rajolar i avinguda del Raval, continuant per les vies:

– Per tal d’accedir al pàrquing Ausiàs March per C/ Villalonga.

– Per tal d’accedir al pàrquing del Serpis per C/ Vora Riu.

– Per tal d’accedir al pàrquing del Prado per C/ Cavanilles.

3r cinturó:

– Redona confluència avinguda d’Alacant / C/ Villalonga / avinguda de la Vital.

– Desviament accés Sud per C/ Villalonga i avinguda del Raval.

– Desviament accés Nord per avinguda de la Vital i avinguda Blasco Ibáñez.

Pel que fa a l’eixida de la ciutat per l’avinguda d’Alacant s‘hi establix un punt de desviament del trànsit en l’avinguda d’Alacant confluència amb l’avinguda del Grau i plaça Duquessa María Enríquez.

– Desviament Ronda Nord per avinguda del Grau i avinguda Blasco Ibáñez.

– En esta Ronda Nord de desviament del trànsit, a més del trànsit lleuger, es destina de forma obligatòria el recorregut alternatiu del trànsit pesat, tant de camions com d’autobusos, amb destinació a totes direccions.

– En esta Ronda s’hi senyalitzarà igualment l’accés dels aparcaments de l’Alqueria de les Ànimes i Gregori Mayans.

– Desviament Ronda Sud pel Centre Històric (plaça Duquessa Maria Enríquez, C/ Carmelites, C/ Jesuïtes, C/ Duc Alfons el Vell, passeig de les Germanies, C/ Canonge Noguera, C/ de Baix, C/ Oliva, C/ Vora Riu a avinguda del Raval amb destinació a totes direccions.

– En esta Ronda Sud de desviament del trànsit, només es destinarà per al trànsit lleuger.

– Igualment donarà accés als aparcaments del Serpis i del Prado.

– Dins del Centre Històric seguirà en actiu La Morada, el que significa que la circulació en estes vies continuarà amb el límit de velocitat de 10 km/h i amb la preferència del vianant en totes les seues vies.

El pressupost de l’obra és d’1,5 milions d’euros aproximadament, finançats íntegrament amb fons municipals. Es tracta del segon pont que es va construir a la ciutat, un dels principals accessos a la ciutat, amb un projecte per a completar el nou itinerari segur d’accés a l’hospital, dotant d’una continuïtat a l’obra ja realitzada.

El pont de l’avinguda d’Alacant tampoc es correspon amb les necessitats de la ciutadania. És una zona molt transitada, fonamental per a l’accés a l’hospital, així com a les zones industrials i comercials del sud de Gandia. Sobretot, té moltes dificultats per a la mobilitat a peu o amb bici: ample de vorera insuficient, elevades velocitats de vehicles, elevat perill d’accidents, falta d’enllumenat amb la conseqüent percepció d’inseguretat, etc.