S’obri el termini a Gandia per a sol·licitar ajudes al lloguer per la crisi de la covid-19

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Gandia recolza a través de l’assessorament de l’Oficina Municipal d’Habitatge les noves mesures que impulsa el Govern i la Generalitat davant la pandèmia per la covid-19. El departament que dirigix la regidora socialista Amparo Victoria ha informat que la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica va obrir dilluns passat, 25 de gener, el termini per a sol•licitar ajudes al lloguer, dirigides per a persones que econòmicament s’han vist afectades per l’emergència sanitària. Esta oficina també informarà de la nova pròrroga de les mesures d’habitatge que el passat dimarts va aprovar el Consell de Ministres durant l’estat d’alarma.

“En el context d’esta greu crisi sanitària, les administracions hem d’intensificar, ara més que mai, les estratègies públiques en matèria de protecció de l’habitatge”, ha explicat Victoria, qui ha recordat que es tracta de la segona convocatòria d’ajudes al lloguer per covid-19 de la Generalitat Valenciana amb un pressupost global de 5 milions d’euros.

Les sol·licituds es podran presentar amb certificat digital o en l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana, ubicada en la plaça del Tirant, fins al 30 d’octubre de 2021, amb cita prèvia. Els formularis es poden aconseguir a través de la web de la conselleria http://www.habitatge.gva.es. Les peticions seran resoltes a mesura que siguen presentades i la documentació exigida estiga completa, fins a esgotar el crèdit destinat per a atendre estes ajudes.

La quantia de l’ajuda podrà aconseguir fins al 100% de la renda que conste en el contracte d’arrendament, fins a un import màxim de 650 euros al mes i per un període màxim de sis mesos, podent incloure’s com a primera mensualitat la corresponent al mes d’abril.

Poden ser beneficiaris les persones físiques, titulars d’un contracte d’arrendament d’habitatge habitual, en qualitat de persones arrendatàries, que a conseqüència de l’impacte de la covid-19 s’han vist afectades per passar a una situació de desocupació, Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO) o, en cas de ser persona empresària, que hagen reduït la seua jornada per motiu de cures o altres circumstàncies similars que suposen una pèrdua substancial d’ingressos dels integrants de la unitat de convivència a partir de l’1 d’abril de 2020.

Amparo Victoria també ha destacat que el Govern d’Espanya prolongarà les mesures de suport a l’habitatge durant l’estat d’alarma, fins al 9 de maig, concretament la renovació automàtica de contractes de lloguer sense modificar-se el seu preu, així com una moratòria en el pagament de quatre mesos en arrendaments que són propietat de grans propietaris o una reducció del 50% de la renda en quatre mesos.