S’obri el termini per consultar el cens electoral a Gandia  

 

Gandia 02 de novembre 2015.- Ja està a disposició dels ciutadans la llista del Cens electoral de cara a les pròximes Eleccions Generals del 20 de desembre. Des de hui fins al dia 9 de novembre, els llistats del cens, estan a l’abast de tots els ciutadans per tal que es puga consultar, reclamar o modificar, en cas d’errada o omissió en el contingut de les dades personals dels ciutadans. En aquesta ocasió estan cridats a les urnes 49.460 veïns de Gandia.

La consulta al cens pot realitzar-se de 3 maneres. Una d’elles és una autèntica novetat i l’ha presentat aquest matí el regidor d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto qui ha destacat que “aquesta vegada, i com a novetat, gràcies al treball dels tècnics del Departament d’Informàtica, hem habilitat un codi de consulta QR que estarà exposat en els edificis públics, de manera que amb un simple click i la mateixa identificació, els ciutadans podran saber les seues dades, i en quin col·legi i taula electoral voten. Aquest codi amplia la transparència en el procés i facilita l’accés als ciutadans”.

D’altra banda la consulta es pot fer de forma presencial o a través d’Internet.

Es pot acudir a les Oficines del Padró Municipal que tindran un horari especial i ampliat per facilitar a tots els ciutadans la consulta. Obriran de dilluns a diumenge, des de les 9.00h del matí fins a les 20.00h de la vesprada. També es pot fer de manera telemàtica a través de la web de l’Ajuntament www.gandia.org. Per tal de garantir la confidencialitat de les dades es demanarà una identificació als usuaris, que opten per aquesta via, que serà el DNI.

José Manuel Prieto ha volgut destacar altres terminis a tenir en compte. Un  molt important, és que el  dia 21 de novembre finalitza el termini per tal que els espanyols residents en l’estranger sol·liciten el seu vot. També cal assenyalar el 10 de desembre, quan acabarà el termini per a la sol·licitar el vot per correu per als electors residents en Espanya.

La campanya electoral s’iniciarà el 4 de desembre, a les 0.00h de la nit i acabarà el 18 de desembre. El diumenge dia 20 desembre serà la jornada electoral i estan convocats a les urnes  els residents (cens CER) i residents en l’estranger (Cens d’espanyols residents absents, CERA). En aquesta cita electoral els extracomunitaris no voten.

José Manuel Prieto ha subratllat la necessitat perquè tots els ciutadans s’asseguren que les seues dades siguen correctes, en aquest sentit ha dit que “animem a comprovar les dades per poder exercir amb totes les garanties un dret que és de tots”. També ha agraït l’esforç de tots els tècnics del consistori que participen en els preparatius del dispositiu electoral en què hi haurà 73 taules repartides en 41 col.legis electorals.