Soler ha de dir-li a Torró que li aclarisca les seues relacions empresarials amb el seu amic Rus

Soler, Rus, Torró i Barber

Davant les valoracions efectuades pel coordinador de campanya del PP de Gandia, Víctor Soler, sobre l’acte de Pedro Sánchez a la nostra ciutat del passat 1 de maig —on es va omplir la plaça El·líptica amb més de 1.200 persones—, els Socialistes de Gandia “li demanem al també amic de Rus, Víctor Soler, que no es preocupe tant per l’èxit de convocatòria del secretari general del PSOE”.

“Soler deu preocupar-se més per demanar-li explicacions a Torró, perquè li aclarisca als gandians, fil per randa, quines són les seues relacions empresarials des de fa anys amb del fins fa poc totpoderós Rus i ara expulsat pel seu propi partit per presumpta corrupció, i si encara creu que és un exemple de gestió”, ha assenyalat el vicesecretari general del PSPV-PSOE, José Manuel Prieto.

Rus, que el passat cap de setmana ha caigut en desgràcia per presumpta corrupció, té una societat —Albeba 2000, SL, la qual no publica comptes des de fa anys—, que controla gran part de les seues propietats repartides a Xàtiva, les Illes Balears i precisament a Gandia —on governa el seu amic íntim i soci en varis negocis, Arturo Torró—. El candidat del PP a l’alcaldia de Gandia ha alabat a Rus en nombroses ocasions, qualificant-lo com a “un fenomen”. Així, ha arribat a dir sobre ell: “Si Rus no existira, caldria inventar-lo”.

Torró va ser la particular aposta d’Alfonso Rus per a ser candidat a l’alcaldia de Gandia a les eleccions municipals de 2007 —les quals va guanyar el PSOE—, defenestrant a l’anterior president del PP de Gandia, Fernando Mut. El exconseller Serafín Castellano es va oposar a la candidatura de Torró a l’alcaldia de 2007 i avalava a Mut, però no ho va aconseguir.