Tasta Gandia presenta la Quinzena de l’Albergínia Llistada

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, acompanyat pel xef Manuel Alonso i el president de DestíSafor, José Manuel Navarro, han comparegut en roda de premsa per a presentar la Quinzena de l’Albergínia Llistada de Gandia, unes jornades gastronòmiques que tindran lloc de l’11 al 27 de juny a la capital de la Safor i que s’emmarquen dins de la iniciativa Tasta Gandia destinada a reivindicar els recursos gastronòmics endògens del territori i la potenciació culinària de la destinació amb accions de difusió i promoció de la cultura gastronòmica de la Safor.

D’esta manera, un total de 23 restaurants de Gandia s’han sumat a esta iniciativa i desenvoluparan una elaboració on la protagonista serà l’Albergínia Llistada de Gandia. ‘Amanida tèbia d’albergínia’, ‘Albergínia en tres textures’, ‘Albergínia viatgera’ o ‘Albergínia a la flama amb crema de formatge de cabra i bresca de mel’ són alguns exemples dels plats que es podran degustar durant els pròxims quinze dies als restaurants adherits. Tota la informació està disponible a www.tastagandia.com i les xarxes socials del projecte.

Tal com ha explicat Mascarell, “esta és la primera acció que es llança des de Tasta Gandia en la qual es vol reivindicar l’Albergínia Llistada de Gandia i reivindicar-la com a part del patrimoni de la Safor, donant suport als llauradors locals per a recuperar el seu cultiu i potenciant el seu valor gastronòmic entre professionals i públic general”.

Per la seua banda, Manuel Alonso ha assenyalat que la varietat Llistada de Gandia destaca pel seu color brillant amb ratlles blanques, és ric en antioxidants i molta quantitat de fibra. “La nostra intenció és unir a tota la comarca amb este producte. Estes jornades ens permetran exposar-la i potenciar les seues característiques perquè tots els que ens visiten la coneguen. És un producte que ha vingut per a quedar-se i ens permetrà ajudar a la producció ecològica a la zona”.

Finalment, José Manuel Navarro ha qualificat esta iniciativa com un repte. “Durant estos quinze dies podrem trobar l’albergínia cuinada de 23 formes diferents. Esperem que tota la ciutadania i les persones que ens visiten puguen gaudir d’estes receptes”, ha assenyalat.

Previ a la roda de premsa, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel regidor socialista Vicent Mascarell, han rebut al despatx d’Alcaldia a Manuel Alonso i a José Manuel Navarro, qui han explicat a Morant les característiques del projecte Tasta Gandia i les jornades que hui s’inicien. L’alcaldessa ha felicitat a totes les parts implicades per la iniciativa i ha afirmat que “projectes com este ajuden a posar en valor la qualitat del nostre sector gastronòmic potenciant els productes de la zona i de proximitat. Estic segura que iniciatives com esta es tornaran a reeditar i seran estudiades per altres municipis”.