Telefónica impulsa el desplegament de fibra òptica en Marenys de Rafalcaid

Telefónica ha impulsat el desplegament de fibra òptica a la barriada de Marenys de Rafalcaid de Gandia amb l’objectiu de dotar-la de la connectivitat més avançada del mercat. L’acord entre Telefónica i l’Ajuntament de Gandia ha permés realitzar un desplegament que dóna cobertura a un total de 310 habitatges i negocis de la zona, permetent disposar de connexió d’alta velocitat i d’última generació.

Des d’este mes de juny esta àrea gandiana ja té accés a nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de fibra òptica. Amb esta actuació, Telefónica reafirma el seu compromís per a millorar la qualitat de vida de les persones: acosta a casa la millor tecnologia, facilita el desenvolupament dels negocis i contribueix en el progrés tant de Gandia com de tota la Comunitat Valenciana. Actualment, Telefónica ja ha instal·lat cobertura de fibra òptica en més de 16.500 domicilis i empreses de Gandia i preveu seguir amb el desplegament durant el 2020 en la nostra ciudad

L’alcaldessa de Gandia i màxima responsable de l’àrea de Smart City, Diana Morant, ha expressat la seua satisfacció per la mesura. “El món està vivint un bot tecnològic que hem de gestionar com a administració però tenint en compte a l’empresa privada. Per això, és important que empreses com Telefónica realitzen este tipus d’aposta per la nostra ciutat. La gran bretxa del futur serà la bretxa digital i esta iniciativa permetrà que una barriada sencera de Gandia puga accedir al món d’Internet i les noves tecnologies en les millors condicions”, ha assenyalat.

Per la seua banda, el regidor socialista Miguel Ángel Picornell, president de la Junta de Districte del Grau-Venècia-Rafalcaid, celebra que “la instal·lació de fibra òptica en Marenys de Rafalcaid és una aposta que permet millores tant a nivell domèstic com comercial gràcies a l’increment notable de la velocitat d’accés a Internet. A partir d’ara, els veïns i les veïnes de la zona ja poden aprofitar tots els avantatges d’esta moderna xarxa de comunicació.”

La fibra òptica des de la central fins a la llar o el negoci és actualment la tecnologia de connectivitat fixa més avançada del mercat. En l’àmbit domèstic, la fibra òptica simètrica de 600 MB que oferix Telefónica permet veure televisió d’alta definició com Movistar+, gaudir de jocs online amb gran fluïdesa, realitzar videoconferències de màxima qualitat i navegació ultra ràpida en Internet. Fins i tot, des de diferents dispositius simultàniament sense que l’estat de la connexió patisca alteracions.

En els últims anys, Telefónica està invertint en la construcció d’una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana: modernitza la manera de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedisquen a totes les possibilitats del món digital.