Tenim un alcalde xenòfob que aplica mesures discriminatòries en el padró que res han de vore amb la seguretat

Davant les polèmiques declaracions de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, afirmant que “si en España se aplicase la política de empadronamiento de Gandia, el asesino del policía nacional Francisco Javier Ortega estaría en la cárcel”, el Grup Municipal Socialista exigeix una rectificació en les polítiques d’empadronament a la nostra ciutat, i que estes s’apliquen d’acord amb la llei i la Constitució.

Els Socialistes considerem que amb estes desafortunades declaracions, es reafirma la xenofòbia personal d’Arturo Torró. “L’alcalde de Gandia aprofita un episodi desgraciat que mai tenia d’haver ocorregut, per a obrir un debat que ja està superat al carrer i tapar la seua incompetència al front d’una ciutat que té més persones patint i en l’atur que quan ell va entrar a governar”, ha remarcat la candidata socialista a l’alcaldia, Diana Morant.

“Torró continua aplicant unes mesures anticonstitucionals que sap que no són legals, les quals no ha tingut el valor de plasmar en un decret o un document per escrit perquè sap que açò suposaria la seua incapacitació, cosa que demostra la seua covardia”, ha destacat Diana Morant.

“Tenim un alcalde xenòfob que aplica mesures discriminatòries en el padró municipal que res han de vore amb la seguretat, mirant el color de la pell o la procedència de les persones que volen empadronar-se”, ha assenyalat Morant, qui ha comentat que a Gandia es dóna a hores d’ara una situació kafkiana, on podria vindre un suposat “Jack el Destripador” —un delinqüent en tota regla de nacionalitat britànica—, i empadronar-se a la nostra ciutat sense cap problema.

Els Socialistes ens avergonyim de l’alcalde que tenim, qui de nou ha sigut notícia a nivell de tota Espanya per una situació controvertida. “Una vegada més estem patint un episodi esperpèntic, protagonitzat per un alcalde que dibuixa una ciutat intolerant i radical que res té a vore amb els gandians”, ha indicat Diana Morant.

Cal recordar que l’alcalde de Gandia ha ignorat les recomanacions de la Defensora del Poble, Soledad Becerril, perquè modificara el procediment que aplica alhora d’empadronar a immigrants de països de fora de la Unió Europea que no tenen residència legal a Espanya.

La reclamació al Defensor del Poble i al Síndic de Greuges va ser formulada en el seu moment pel Grup Municipal Socialista, ja que la remissió de dades personals a la Policia, sense una motivació que ho justifique, vulnera els drets de les persones que volen empadronar-se.