Torna la nit de Sant Joan a la platja de Gandia

Després de dos anys on la pandèmia va impedir la seua celebració, torna una de les nits més especials de l’any a la platja de Gandia. Tal com han explicat el cap de Departament d’Escena Urbana i Política Festiva, Juanjo Payà, i la tècnica del mateix Departament, Marina San Martín, durant la nit de Sant Joan es portaran a terme diverses activitats com focs artificials, espectacles itinerants i concerts per tal d’acompanyar l’acte principal de la tradicional foguera que s’ubicarà enfront de l’hotel Riviera.

“Enguany hem représ ja pràcticament el 100% del calendari festiu de la ciutat, dels barris i districtes. Dins d’estes festivitats que estem recuperant està la de Sant Joan, la qual és una de les més especials que tenim en el nostre calendari”, ha expressat Payà. Així, tal com ha afegit San Martín, s’ha programat una sèrie d’activitats que són fruit de la col·laboració dels departaments d’Escena Urbana i Política Festiva, i de Turisme i Platges: “Creiem que és una oferta completa d’oci i diversió per a tots els ciutadans i ciutadanes”.

L’espectacle ‘A-TA-Ka!’, a càrrec de Cal Y Canto Teatro, iniciarà els actes programats d’enguany. Des de la plaça Veles e Vents, l’agrupació recorrerà el passeig marítim Neptú amb milotxes de llum que ompliran el cel de les coreografies d’objectes voladors i que finalitzaran el seu viatge enfront de la foguera principal. A més, des de la posta sanitària Illes Balears, la batukada Kum Kum Trà prendrà la batuta del ritme a partir de les 23.15 hores acompanyats de la Colla de Dimonis Dimolí del Grau, els quals seran els encarregats d’encendre la Foguera de Sant Joan i, al mateix temps, es dispararà el castell de focs artificials a l’escullera Nord.

Una vegada a les 00.00 hores el foc il·lumine l’arena enfront de l’hotel Riviera amb la foguera, començarà a sonar la música a l’escenari 1 Ripoll. “A partir de les 0.15 hores actuarà Nebulossa, un grup de pop que fa melodies dels anys vuitanta, i Rocío Saiz, una artista multidisciplinari molt referent en el món LGTBIQ+”, ha detallat San Martín. “És una festa participativa, popular i espontània. La majoria de la gent acudix a la platja per a celebrar el solstici d’estiu en la mar. Nosaltres el que farem serà acompanyar eixa festa popular en un poquet d’animació”, ha assenyalat Payà.

Enguany es podrà accedir a la platja, encendre les fogueres i banyar-se els peus al mar. L’Ajuntament de Gandia ha preparat un dispositiu de seguretat que estarà en marxa tota la nit, però el cap de Departament d’Escena Urbana i Política Festiva ha recordat algunes recomanacions per aquelles persones que acudisquen la nit de Sant Joan: “Tenint en compte que l’endemà la platja tindrà usuaris, hem de tindre cura en el mobiliari i l’equipament urbà, a més de no deixar deixalles, no cremar plàstics i deixar objectes metàl·lics que puguen fer mal”.

PROGRAMACIÓ COMPLEMENTÀRIA
Dissabte 25 el cel de la platja de Gandia s’omplirà de milotxes gegants amb una exhibició de la mà de Milotxes Club. Este vol acrobàtic tindrà lloc al passeig marítim Neptú de Gandia, 74, d’11 a 14 hores i de 17 h a 20 hores.