Torna l’Activa Jove Gandia amb una àmplia programació per a este trimestre

Seguint amb la línia de promoure l’oci alternatiu del programa ‘Activa Jove’ que es va realitzar l’estiu passat, la regidora de Joventut, Lydia Morant, acompanyada pel president del Consell dels Joves de Gandia, David Valiente, i de la tècnica del Departament de Joventut, Andrea Badal, ha presentat les principals línies de la programació d’esta nova edició, que es desenvoluparà entre el 15 d’octubre i el 18 de desembre.

“El programa anterior va tindre una bona acollida per part dels joves a pesar de les mesures covid-19. Les activitats es dissenyen intentant cobrir les inquietuds i els interessos dels joves, optant per una oferta àmplia i variada. També les activitats van dirigides a que els joves puguen generar aficions perdurables en el temps que contribuïsquen a potenciar la salut i reduir el consum de substàncies”, ha destacat la regidora socialista.

Hi ha activitats de tota classe: taller impressió 3D, tallers artístics, tornejos esportius, esports a la piscina, torneig de play… Així com activitats que van tindre bona acollida en la programació d’estiu: soccerball, paintball, taller de còctel sense alcohol… Estes activitats han sigut triades segons els gustos i preferències dels joves mitjançant enquestes sobre activitats que els agradarien realitzar. D’esta manera el programa recull activitats esportives, artístiques, educatives…

S’hi ha definit dos grups d’edat: un de 12 a 17 anys i l’altre de 18 a 30. Esta distinció és important, ja que en els joves majors d’edat el model d’oci predominant és la nit, la festa i el consum, però en els menors encara no està tan consolidat. Per això, les activitats en este últim grup, de 12 a 17 anys, es realitzaran en una franja no nocturna (fins a les 22 hores) per a no crear l’hàbit d’oci nocturn i fer una prevenció primària. En el grup de 18 a 30 any les activitats es realitzaran a partir de les 22 hores.

Els punts de realització de les activitats seran fonamentalment quatre: el poliesportiu municipal de Gandia, el Centre Esportiu del Grau, l’Alqueria Laborde (seu del Consell dels Joves de Gandia) i l’Espai Jove. “D’esta manera volem que els joves coneguen els recursos als quals tenen accés i fomentar la utilització d’espais saludables i de lliure consum”, ha indicat Lydia Morant.

Tot el projecte està integrat en la línia estratègica d’oci i temps lliure de l’estratègia de joventut de Gandia. Esta estratègia redactada pel Departament de Joventut pretén ser l’avantsala al Pla Jove Gandia 2022-2027, un document senzill i comprensible que es pot utilitzar com a ferramenta de gestió a l’hora d’organitzar el Pla Jove de Gandia.

Tota la informació pel que fa a la programació i la inscripció prèvia a les activitats es pot consultar a la web activajove.gandia.org. S’hi seguirà el protocol covid-19 en eixe moment per tal de garantir la seguretat en totes les activitats.