Tornen a les biblioteques de Gandia les Escoletes d’Estiu per als xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys

La regidora d’Infància, Liduvina Gil, acompanyada de la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, ha presentat este matí la programació de les Escoltes d’Estiu, orientades als xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys. “Es realitzaran activitats de tipus lúdic-educatives en les quals es fomentarà la cultura, la participació, l’ensenyança ambiental i emocional, la socialització i la interculturalitat“, ha destacat Navarro.

L’objectiu és afavorir el seu benestar físic i emocional, a banda de facilitar la conciliació de les famílies de Gandia. “Al llarg de 10 setmanes, els participants podran conéixer a través d’una metodologia amb un fort caràcter didàctic, el paper de les biblioteques de barri de la ciutat, valors com la igualtat d’oportunitats i els ODS recollits a l’Agenda 2030, o els clàssics de la literatura“, ha comentat Gil.

Estes activitats, organitzades per la Xarxa de Biblioteques de Gandia i l’Àrea d’Igualtat, s’emmarquen dins del ‘Programa Corresponsables’, dependent del Ministeri d’Igualtat i creat per tal de donar resposta a les necessitats del moment.

Quant al període d’inscripció, es farà de l’1 al 17 de juny de 2022 a la biblioteca en la qual s’estiga interessat/ada (només es podrà fer en una com a màxim). El programa s’ha reservat un nombre concret de vacants per als menuts més vulnerables de cada barri, en col·laboració amb el Departament de Benestar Social. Si es produïra un d’excés de demanda, es realitzaria un sorteig de places en acte públic el dilluns 20 de juny a la Biblioteca de Benipeixcar-Raval a partir de les 18 hores.

Les llistes d’admesos i espera es publicaran a les diferents biblioteques locals, a banda de a la web www.imabgandia.es. Els beneficiats tindran des del 21 fins al 24 de juny per a formalitzar la matrícula i no podran faltar més de tres jornades sense la seua corresponent justificació.