Tornen les festes tradicionals de Marxuquera del 12 al 15 d’agost

Despertades, sopars, cercaviles i revetles, entre altres. Del 12 al 15 d’agost, el barri de Marxuquera tornarà a viure les seues festes tradicionals després de dos anys de pandèmia. Tal com han anunciat la presidenta de la Junta de Districte de Marxuquera, Liduvina Gil; el tècnic de Política Festiva i Barris, Juanjo Reig; i el president de l’Associació de Festes de Marxuquera, Jacobo Romero, la programació albergarà activitats de diversos tipus i per a públics diferents.

«Com a presidenta de la Junta de Districte, és un plaer després de quasi més de 2 anys de pandèmia, anunciar les festes de Marxuquera que seran els dies 12, 13, 14 i 15 d’agost», ha expressat Gil. Així doncs, tal com ha afegit, aquestes estaran compostes d’alguns dels actes més tradicionals com són l’engalanament de carrers, les partides de raspall i el sopar de la Lligà del gos; a més de cercaviles, correfocs i la processó del dia 15 d’agost a la Mare de Déu del Mondúver.

La música també tindrà el seu protagonisme durant aquests quatre dies. Les xarangues i bandes de música acompanyaran els festers i festeres. Segons ha destacat Romero, el 12 d’agost es portarà a terme de 00.30h-6.00h la revetlla amb DJ Santi Bertomeu a la plaça de l’Ermita; mentre que dissabte 13 de 00.00h a 5.00h serà el torn de l’orquestra Bird Band; i diumenge de la macrodiscomòbil Remember amb DJs Coqui Selection i Nacho Penadés, a càrrec de JOBA Eventos.

Per la seua banda, Reig ha recalcat l’esforç dels festers amb la programació, ja que engloba activitats per a tots els públics: en l’àmbit musical amb diferents estils de revetlla; parcs aquàtics per als més menuts; i cavalcada de disfresses. Des del Departament de Polític Festiva, ha afegit, es continua «col·laborant en totes les festes dels barris. El mes d’agost és sinònim de la Mare de Déu d’agost i se celebren les festes de Venècia, Rafalcaid i Marxuquera».

«Com a comissió portem des de 2019 treballant. Els dos primers anys ha sigut difícil per les poques coses que podíem fer. Sempre amb la col·laboració de l’Ajuntament a poc a poc hem aconseguit poder organitzar unes festes com les que s’han fet tradicionalment», ha declarat Romero. Així mateix, Gil ha convidat «a tots els veïns i veïnes i també a tota la ciutadania de Gandia». «Com sabeu, Marxuquera tenim una bona temperatura, s’està molt més fresc i de segur que es podrà gaudir de les festes», ha conclòs.

 

Viu Marxuquera

A més de les festes tradicionals, Viu Marxuquera ofereix una programació variada amb tallers, jocs i gimcanes al Centre Social el 4, 11 i 19 d’agost. El 4 i l’11 de 18.00 a 20.00 i el 19 gimcana aquàtica a les 18 h amb el grup Ni Fu Ni Fa. Així mateix, a les 22 h del dia 11 es projectarà la pel·lícula «El Escuadrón Suicida» a la plaça de l’Ermita de manera gratuïta i de caràcter solidari amb el Cinema d’estiu. Es recolliran aliments no peribles i productes d’higiene per al banc d’aliments i el menjador popular de l’associació Ca Saforaui.