Torró augmenta el deute a proveidors en 30 milions d’euros en nou mesos

La política econòmica del PP de Torró i Guillermo Barber comença a fer aigües quan encara no s’ha arribat ni al primer any del seu mandat. Segons les xifres dels informes de morositat que es tractaran a la comissió d’Economia i Hisenda de demà, Torró ha augmentat el deute a proveïdors en 30 milions d’euros en els seus primers nou mesos de govern.

Segons els documents presentats per a la comissió, el deute a proveïdors en el mes de març de 2012 arriba fins als 83 milions d’euros. Una xifra que dista molt dels 53 milions d’euros que el propi govern del PP va dir en juny que es devien de l’anterior etapa.

Davant aquestes xifres, els socialistes es pregunten en què s’han gastat aquests diners i com s’ha pogut arribar a esta alarmant situació si durant aquest període de nou mesos l’executiu ha ingressat les majors quantitats impositives, com l’IBI, que deixa al voltant de 23 milions d’euros. A més, el propi Barber va confirmar recentment als mitjans de comunicació que Gandia ja havia cobrat el gruix de tot el deute de la Generalitat Valenciana.

La regidora socialista Ana Garcia ha assegurat que el seu grup municipal preguntarà demà en la comissió on han anat a parar aquests 30 milions d’euros de diferència. I és que els socialistes li recorden a Torró les seues dures crítiques a l’anterior gestió i la seua promesa de millorar la situació. Un altre compromís que sembla perdre’s en l’oblit quan està a punt d’acomplir-se el primer any de govern del PP.

Una liquidació de pressupost estranya

La regidora Ana Garcia també ha posat atenció en altre informe que es debatrà demà a la comissió: el de la liquidació del pressupost, que es tanca amb un romanent negatiu de 14,5 milions d’euros, set milions més del que s’esperava.

Tal i com ha recordat Garcia, l’anterior govern deixava el càrrec amb un romanent negatiu històric acumulat de 5,9 milions d’euros. El pressupost de 2011 es tanca, ja amb el PP al capdavant, amb un negatiu 1,7 milions d’euros, que sumats a l’acumulat dóna un total de 7,6 milions. No obstant això, segons la liquidació, l’acumulat arriba als 14,5 milions d’euros negatius.

Els socialistes es pregunten on han anat a parar eixos set milions d’euros de més en el romanent negatiu, pregunta que realitzaran també demà a la comissió d’Economia i Hisenda.