Torró comprarà la Citroën per a fer un retén de policia tenint un solar municipal a 200 metres.

El govern del PP de Torró a Gandia va aprovar en la sessió plenària d’ahir la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que farà possible que el solar on està ubicat el concessionari de la Citroën passe a ser de comercial a dotacional. Es tracta del pas previ per a realitzar la compra de l’immoble i ubicar allí el futur retén policial. Un pas, però, que per als socialistes és una il•legalitat i està mal fet.

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, va anunciar el vot en contra del seu grup i va argumentar que la modificació es feia per a “tractar d’arreglar una operació que està mal feta des del principi”. I és que el socialista assegura que ja hi havia un acord econòmic i un compromís de compra amb el propietari de l’empresa previ a aquesta modificació.

La situació és més greu encara si es té en compte que només a 200 metres de l’edifici que Torró comprarà, hi ha un solar de propietat municipal (dotacional) on s’haguera pogut crear el nou retén, abaratint costos a l’operació, que segons vaticina Orengo serà més cara que la que va proposar el seu govern.

Segons va explicar Orengo, el procediment adequat per tal que l’Ajuntament comprara l’edifici haguera sigut fer un concurs i concurrència per tal que pogueren presentar-se altres propietaris interessats en vendre, donat que no es tracta d’un immoble històric ni arquitectònicament valuós. Però com que Torró va anunciar en premsa la compra de l’edifici, “la manera de buscar-li legalitat a la il•legalitat i justificar el seu acord amb el propietari va ser modificar el PGOU, obligant a l’Ajuntament a expropiar aquest terreny”.

Però aquesta expropiació no serà tal, perquè els socialistes evidencien un acord previ amb el propietari “perquè només així s’explica que ningú de la Citroën haja vingut a protestar quan l’Ajuntament ha decidit modificar el sòl on està ubicat el seu negoci”. Aquesta operació, per a Orengo, és una il•legalitat i lamenta que “la disciplina de partit del PP permeta una barbaritat com aquesta”.

Orengo va acabar la seua exposició assegurant que la vertadera intenció d’aquesta operació és “salvar, no sabem ben bé de què, a un propietari que no sabem qui és” i va assegurar que els informes aportats pel govern per a justificar la modificació del solar són “esvarosos”.

Sense permisos per a les platges temàtiques.

Durant la sessió plenària d’ahir, el regidor socialista Vicent Mascarell va preguntar si ja hi havia permisos per als projectes de les platges temàtiques a la costa de Gandia. Segons va argumentar Torró, encara no hi tenen el vist i plau de l’executiu central i s’està a l’espera del nomenament d’un nou director general de Costes per part del govern de Rajoy.