Torró elimina el Programa d’Atenció a l’absentisme escolar.

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui una nova acció de destrucció del model educatiu de la ciutat per part del govern de Torró. En aquest cas s’ha anunciat la supressió del Programa d’Atenció a l’Alumnat en Primària i Secundària, que treballava per a atendre els problemes d’absentisme escolar i altres conflictes.

Segons ha explicat la regidora socialista Liduvina Gil, el director general d’Educació ha informat a la cooperativa que presta aquest servei que en abril no es renovarà el conveni que garantia el programa, que actualment atén més de 680 alumnes de primària i secundària de la ciutat repartits per tots els centres educatius.

Per a Gil, “Torró està acabant a poc a poc amb un model educatiu com el de Gandia, que ha estat referència al territori valencià” i ha lamentat que l’actual govern de Gandia “ja aplique polítiques com les de la Generalitat Valenciana, que en els darrers 16 anys han deixat el sistema educatiu valencià a la cua d’Europa”.

La regidora socialista ha explicat que el programa atenia a alumnes de centres públics i concertats i que la seua eliminació afectarà més als públics, que tenen menys recursos i pocs psicòlegs per a la quantitat d’alumnes que atenen. A més, ha destacat que “en temps de crisi, és més important mantenir serveis com aquests perquè les famílies no poden permetre’s acudir a psicòlegs privats”.

El Programa d’Atenció a l’Alumnat va començar a provar-se de manera pionera a Gandia, i amb supervisió municipal, l’any 1995 i es va implantar definitivament per a primària i secundària amb el model de treball actual l’any 2001, obtenint el reconeixement de professors, AMPA, pares i psicòlegs, amb tots els quals treballen directament els professionals del programa amb l’objectiu de solucionar problemes i evitar l’absentisme escolar.

Reducció del cost a la meitat rebutjada.

El regidor socialista Jesús Garcia ha explicat que la decisió del govern no pot ser econòmica perquè, segons ha dit, la cooperativa li ha oferit a l’Ajuntament una reducció del 50% en l’import destinat per a la tasca sense rebaixar el personal, perquè aquest depenia en cada moment de la quantitat d’alumnes afectats.

Actualment el cost del programa era de poc més de 200.000 euros, una quantitat que per a Garcia “és perfectament assumible per a un Ajuntament com el de Gandia, que no ha deixat d’anunciar inversions en esdeveniments puntuals i concerts”.

Garcia ha assegurat que “és important mantenir aquest servei amb el qual els centres i els educadors estàvem molt satisfets i que donava com a fruits dades de descens en l’absentisme escolar”. Per això, els socialistes demanaran al govern “que repense la seua decisió per a seguir ajudant a aquelles famílies que pateixen aquests problemes”.