“Torró es fa la víctima de Bankia, quan està clavat en una presumpta estafa que investiga l’Audiència Nacional”

Respecte a les reaccions de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, —després de saltar a la llum pública que Bankia ha enviat al jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, documentació relativa al préstec de 25 milions d’euros concedit a Torró per l’anterior direcció de l’entitat bancària, per suposades irregularitats en la seua tramitació—, presentant-se com “una víctima més” de Bankia, no hi ha res més lluny de la realitat.

“Torró no és una víctima més de Bankia. La seua situació no pot comparar-se amb la qual estan vivint milers i milers d’espanyols estafats pels anteriors directius d’esta entitat bancària”, ha assenyalat el secretari d’Economia i Empresa del PSPV-PSOE de Gandia, Salvador Gregori, qui ha afegit que “estem parlant d’una operació financera especulativa, pura i dura, amb la qual Torró pretenia enriquir-se. Però li va eixir malament la jugada”.

Cal recordar que la Bankia dirigida en el seu moment per Rodrigo Rato i José Luis Olivas li va concedir a Torró un crèdit de 25 milions d’euros —segons la pròpia versió de l’alcalde de Gandia— amb el qual després va comprar 22,5 milions d’euros en preferents. Ara, la nova directiva de Bankia té seriosos dubtes que este crèdit siga legal. Per açò, ha remès tot un seguit de documentació a l’Audiència Nacional perquè investigue si el préstec es va concedir a Torró de manera irregular.

“És indecent que Torró arribe a comparar-se amb els milers d’espanyols que es van fiar en el seu moment de Bankia i que han perdut tots els seus estalvis invertint en preferents”, ha recalcat Gregori.