Torró està més a prop de ser imputat pel conegut com a ‘Cas de la Citroën’

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha fet efectiva hui, davant la Fiscalia Anticorrupció, l’ampliació de la denúncia presentada el passat 19 d’octubre contra l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, pel conegut cas de la Citroën. Tal i com ha explicat Mascarell, en aquesta ampliació s’aporten noves proves a les quals han pogut accedir els socialistes després d’estudiar la documentació que, per fi i després de molts intents, va entregar el govern el dia de la famosa Junta de Portaveus.

Mascarell ha assegurat que amb les proves aportades hui davant la Fiscalia, “Arturo Torró està més a prop de ser imputat pel cas de la Citroën i, per tant, haurà de donar explicacions davant la justícia i a tota la ciutadania”. I és que el regidor ha explicat que l’ampliació de la denúncia, que aporta documents, signatures i aspectes de tot el procediment de compra disfressada d’expropiació, constaten els delictes de prevaricació, malversació i, a més, frau en la contractació pública i un nou aspecte: falsificació documental.

I és que tal i com ha assegurat Vicent Mascarell, en la documentació de l’expedient aportada pel govern “hem detectat diverses irregularitats, com manipulació de documents oficials i modificacions d’aquests amb els quals el govern de Torró hauria obligat als funcionaris a vestir l’expedient i donar-li aparença de legalitat”.

Així, entre les proves aportades en aquesta ampliació, es troben extractes dels documents que conformen l’expedient i un CD amb el vídeo complet de la famosa Junta de Portaveus on Torró pretenia demostrar que tot estava ben fet però que, realment, va donar llum a més il·legalitats i irregularitats en el procediment. Per això, Mascarell ha assegurat que aquesta Junta de Portaveus “pot arribar a ser la tomba política de Torró”.

Entre aquests documents, Mascarell ha volgut ressaltar una frase que pronuncia el propi Torró durant la Junta de Portaveus, enregistrada en el vídeo en el minut 48 i que per a Mascarell, suposa el resum de tot el cas. En la frase, Torró assegura que Ha estat la voluntat política d’este Alcalde –en referència a tota l’operació– i després parlàrem, ho arreglàrem i ho férem”. Tres verbs que demostren que tot va estar orquestrat pel govern de Torró.

Per últim, Mascarell ha volgut deixar clar que “no existeix voluntat d’atacar als funcionaris de la casa i per això no s’han inclòs en la denúncia”. El regidor socialista ha explicat que consideren que els funcionaris “han sigut víctimes de les males arts de Torró, qui ha buscat la seua complicitat amb pressions per tal que el seu projecte poguera ser una realitat”.

Regidors que no cobren per treballar i comissions per 15.000 euros

Els socialistes han volgut començar la roda de premsa amb un missatge per a Guillermo Barber, qui ahir criticava el que havien cobrat els regidors socialistes presents en la comissió informativa d’Economia i Hisenda. Així, els socialistes han recordat que hui, els regidors del PSPV en roda de premsa estaven treballant tot el dia sense rebre cap sou, mentre que ahir, els cinc membres del PP en la mateixa comissió dels pressupostos van rebre 15.000 euros.

Els socialistes li pregunten a Guillermo Barber com volia que la comissió durara més temps si la única documentació aportada per a la mateixa era un únic full, un fet que mai abans havia passat en Gandia en comissions tan importants com les que debaten els pressupostos de la ciutat. A més, els socialistes li pregunten a Barber quants diners van guanyar els membres del PP en la legislatura passada quan eren diverses les comissions que es dedicaven per a aprovar el pressupost.