Torró fa el ridícul ratificant un conveni amb ell mateix després de ser rebutjat per Xeraco i Xeresa.

Durant la sessió del plenari ordinari de l’Ajuntament de Gandia celebrat ahir, Torró va tornar a fer el ridícul aprovant la ratificació del conveni que ell mateix va signar a Fitur amb el seu homòleg a Xeraco, Avelino Mascarell, per a impulsar la construcció de l’accés nord a la platja. I és que per als socialistes, el conveni el signa Torró amb ell mateix després que Xeresa no accepte el projecte i Xeraco s’haja fet enrere.

Tot i que Torró va impulsar aquest conveni, els problemes van aparèixer quan Xeresa, de forma unànime (amb els vots del PP inclosos) va rebutjar el projecte proposat per Torró, que passa pel seu terme municipal. La cosa es va complicar més quan el plenari de Xeraco, governat pel PP en minoria, va desautoritzar Mascarell a ratificar l’escrit amb els vots contraris de PSOE i Bloc.

Per als socialistes, aquesta situació fa que el conveni que ahir va ratificar el plenari amb el rebuig dels dos grups a l’oposició siga un paper ridícul i sense validesa, motivat per les preses i les males formes de Torró amb els altres dos municipis implicats. Així, durant el debat, els grups en l’oposició van remarcar l’absurd de ratificar un conveni rebutjat per les altres parts. Per a Ana Garcia, són precisament les formes de Torró i el PP les que han fet que totes les parts implicades excepte el propi Torró rebutgen un acord per a un projecte que tots defensen.

Per als socialistes, l’acord és un desficaci des de l’arrel de l’assumpte, donada la perversitat que suposa que dos municipis, Gandia i Xeraco, signaren un protocol d’actuacions per a una infraestructura ubicada al terme municipal d’una tercera localitat, Xeresa, que no va estar d’acord amb el projecte des del primer moment.

Tot i la votació en contra de la ratificació del conveni, els socialistes es van mostrar favorables a que el projecte de l’accés nord a la platja continue endavant, considerant-lo de capital importància per a la ciutat. Per això, es van sumar a l’esmena presentada pel Bloc Compromís on es proposava aprovar una declaració d’intencions per a encetar un diàleg entre les parts implicades i demanar als governs d’Espanya i la Generalitat que estudien la proposta.

Adéu al programa d’absentisme escolar.

Al plenari d’ahir també es va debatre una moció presentada pel Grup Municipal Socialista per tal de demanar al govern del PP que rectifique i prorrogue el contracte amb la cooperativa Llavors per tal que continue desenvolupant als centres educatius de la ciutat l’anomenat Programa d’Atenció a l’Alumnat. Una moció que no va eixir endavant per la negativa del PP a continuar amb un model d’èxit aplaudit per tots els agents implicats.

Durant la defensa de la moció, Gil ha destacat el reconeixement que els treballadors del programa han rebut per part de professors, mares, pares i els propis alumnes, i ha lamentat que el PP excuse la seua decisió en que el servei el realitzava una empresa privada mentre volen privatitzar la xarxa d’escoletes.

Gil ha recordat que el cost d’aquest programa l’ha assumit Gandia “per tal de cobrir les necessitats dels centres que ha abandonat la Generalitat Valenciana, a qui li correspondria aquest programa”, i ha valorat la importància que té que Gandia fos pionera en el seu moment en un programa que ha sigut referent per a altres ciutats.

Finalment, la moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de la majoria absoluta del PP. Els socialistes i el Bloc ha votat a favor d’un programa que, durant més d’una dècada, ha garantit l’assistència a les aules de xiquets amb problemes i risc d’exclusió.

Per últim, el PP també va rebutjar finalment tractar amb caràcter d’urgència la moció dels socialistes per demanar al govern d’Espanya que continue donant suport a les energies renovables i no aprove el Real Decret-Llei que suposa un retrocés en les renovables. Torró ha considerat que és una qüestió per a tractar en comissió, tot i que clarament era una moció marcadament política.