Torró ha de contar als veïns de Corea la veritat sobre l’aparcament i jardinet

Després de successives modificacions del projecte, d’aparcament en superfície s’ha passat a supermercat amb aparcament.

La remodelació de Jardinet queda condicionada a l’explotació privada d’un aparcament que amb cada modificació del projecte perd places.

Diana Morant: “La partida de Monopoly que Torró juga amb Gandia canvia l’aparcament de Corea per un pàrking de joguet”.

De pàrking en superfície que anava a solucionar els problemes d’aparcament del barri i portava aparellada la remodelació de la plaça de Jardinet a pàrking de joguet. És el que ha passat amb el projecte estrella per al barri del govern del PP que ho fia tot a la inversió privada i que no ha invertit ni un euro en Corea en el que porta de legislatura ni sembla que ho farà.

L’aparcament de tres plantes es construiria sobre un solar públic que regalarà a un supermercat que ocuparia la planta baixa. Un tercer actor, que explotaria la gestió d’un aparcament, en conseqüència, privat, seria el que es faria càrrec de la remodelació de la plaça de Jardinet. Si el projecte de partida era agosarat, les successives remodelacions a càrrec de la conselleria per a fer complir la llei urbanística valenciana han reduït les places d’aparcament, han perdut un 10% de superfície per a una zona verda no integrada en l’edifici i s’ha afegit una pista de pàdel al capdamunt.

La reducció del nombre places, de 412 a 263 complica encara més que alguna empresa vullga fer-se càrrec de l’explotació a canvi de pagar la remodelació de Jardinet. Davant la dissolució del projecte original, la regidora socialista Diana Morant, ha demanat al govern del PP una reunió amb els veïns del barri -com ja es va fer a Roís de Corella amb motiu de la remodelació del Sant Pere- per a explicar en què ha quedat el projecte final. “De pas podria explicar-los perquè el barri no ha rebut ni un sol euro d’inversió pública en tota la legislatura, ni tan sols dels 16 compromesos per la Generalitat en el Pla Confiança” ha suggerit Diana Morant.

A la vista del resultat, la regidora socialista qüestiona que es regale un solar públic a un supermercat per a fer 263 places d’aparcament privades. Alhora, es pregunta si el govern coneix ja l’empresa interessada en construir-lo. I conclou finalment que “el que anava a ser un aparcament públic ha acabat en supermercat amb places d’aparcament”, amb el risc que això suposa per al xicotet i mitjà comerç de la zona, ja que qui estacione allà haurà de passar, obligatòriament pel supermercat que, a més, tindrà reservades per llei 108 places per a ús propi. Diana Morant afirma que “este projecte s’hauria de repensar, perquè no és el que necessita Corea i dubtem que agrade als seus veïns i comerciants. A més, l’Ajuntament hauria d’invertir diners públics en un dels barris més poblats i amb mancances de la ciutat i no fiar-ho als interessos privats, ja que si hi ha empreses interessades en muntar un supermercat en la zona podrien comprar un solar o remodelar un local sense que el govern municipal els el regale”.

Alhora, demana a l’alcalde Arturo Torró que deixe de jugar al Monopoly a Gandia. “Després de comprar concessionaris, boleres, remodelar parcs públics contra l’opinió dels veïns i llogar discoteques que acabaran costant uns diners que es queixa que no té, la darrera ocurrència és un aparcament de joguet”.